Франция предлага в ООН харта за борба с COVID-19

1687
Франция предлага в ООН харта за борба с COVID-19
Снимка: iStock

Франция разчита на приемането от всички участници на инициативата на ООН за ускоряване на достъпа до средства за борба с COVID-19 на специална харта, която ще консолидира принципите на съвместната работа в тази посока, заяви Жан-Батист Лемуан, държавен секретар във френското външно министерство, отговарящ за развитието на туризма. Той говори на събитие на високо ниво по тази тема в ООН, съобщава ТАСС, цитирана от БГНЕС.

„Немислимо е достъпът до съвместно разработени иновации да се определя от пазара, така че те да отидат при този, който заплати най-много. ACT-Accelerator постигна значителен напредък за броени месеци, но все още не гарантира постигането на задачата. Победата над вируса може да бъде спечелена само от целия свят. Следователно Франция очаква всички участници в тази инициатива да се споразумеят за общи принципи на действие под формата на харта за постигане на обща цел", завява Лемуан.

Израел ограничава протестите по време на карантината

Израелският парламент днес прие закон, позволяващ на правителството да ограничи обществените протести по време на националната карантин...

Според него този документ трябва да се фокусира върху четири области: първо - отворено публикуване на резултатите от научните изследвания и клиничните изпитвания. Втората е стратегия за разпределяне на ресурси под егидата на СЗО за задоволяване на най-спешните нужди. Третото е определянето на справедлива цена за лекарства въз основа на откритото предоставяне на данни за производствените разходи. "Би било несправедливо някой да се възползва от общата скръб", добави той.

Четвъртият блок от правила, на който ще се базира предложеният документ, предполага доброволен обмен на интелектуална собственост с цел увеличаване на капацитета за производство на ваксини. "Трябва също така да се уверим, че националните здравни системи са в състояние да получават и честно да разпространяват лекарства за COVID-19 сред населението, че медицинският персонал е достатъчно защитен и са достъпни епидемиологичните данни", подчерта държавният секретар.

„Франция е изцяло ангажирана с осигуряването на необходимото финансиране, за да осигури достъп до ваксини за развиващите се страни и ще отпусне 100 милиона евро за тази задача веднага след като ваксината бъде налична“, каза Лемуан. Той призова държавите да не вървят по пътя на егоизма и да предприемат многостранен подход в името на общия успех.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

"Брекзит" за младите да отпадне: Идея на Европейската комисия

1000 дронове годишно: Германски производител открива още един завод в Украйна

Украинското разузнаване: Русия не е в състояние да произвежда нови Ту-22М3

Колкото и да се смеете, руският танк-костенурка се доказа добре на фронта: BILD (ВИДЕО и СНИМКИ)

ЕС призова Грузия да не приема закона за чуждестранните агенти

"Решава се съдбата на войната": Туск призова полските фермери да спрат украинската блокада

Великобритания отпуска 186 млн.долара за енергийната мрежа на Украйна

Украйна е разработила дрон, способен да удари чак в Сибир: The Economist

Двама задържани в Полша за пребит с чук съюзник на Навални

Даваш си живота за Путин в Украйна, крадат ти дори тоалетната чиния (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа