Германия изпраща Меркел с плюшени мечки, марципанови фигури и златни монети

7044
Германия изпраща Меркел с плюшени мечки, марципанови фигури и златни монети
Снимка: Getty images

Парламентарните избори в Германия прекратяват 16-годишната ера на управлението на Ангела Меркел. Още преди края на задълженията на настоящия канцлер, в Германия вече се продават редица сувенири и сладкиши, посветени на работата ѝ като канцлер.

Плюшено мече

Меркел и вълнуващото й преживяване с папагалите (СНИМКА)

Германският канцлер Ангела Меркел e на прощална обиколка преди парламентарните избори в неделя в нейния избирателен район - Мекленбург...

Фабрика за плюшени играчки в град Кобург (федерална провинция Бавария) измайстори мече, чийто прототип е Меркел. Играчката е висока около 40 см и носи яркочервено сако и черни панталони. На врата ѝ има мъниста, боядисани в цветовете на националния флаг на Германия. Лапите на играчката са сгънати във формата на ромб на нивото на талията, а прическата почти точно оприличава стила на самата Меркел.

Играчката струва € 189. Общо 500 копия са направени в изправено положение и 1 600 в седнало. Всичко е разпродадено на уебсайта на фабриката, но играчката все още може да бъде закупена в някои онлайн магазини. Едно от копията ще бъде представено на ръководителя на правителството на ФРГ. Меркел ще получи мечка номер 16, което символизира нейния мандат като канцлер.

Марципанова глава

Марципановата компания "Odenw lder Marzipan Konditorei" лакомство във формата на главата на настоящия канцлер. Теглото на продукта, според производителя , е 50 г.

Ръчно изработеният десерт е с дължина 7,5 см, ширина 20 см, дебелина 1,5 см. Производителят призова „всеки, който иска да пожелае на германския канцлер успешно пенсиониране“, да купи сладкиша.

Социалдемократите водят с 3 пункта пред ХДС на Меркел преди изборите в неделя

Германските социалдемократи (ГСДП) имат преднина от три пункта пред консерваторите на канцлера Ангела Меркел само пет дни преди федерал...

"Това е сувенир за феновете, както и за тези, които не са фенове на Ангела Меркел", каза представителят на компанията Томас Зубер.

В същото време той уточни, че срокът на годност на фигурките от марципан е две години.

"Направихме ги така, че да издържат две години, така че хората да могат да удължат времето на Меркел с още две години", добави Зубер, подчертавайки, че компанията ще направи около 500 от тези артикули.

Цената на един е 4,95 евро.

Златна монета

Меркел стана прототип на плюшено мече

Фабрика за мечета в Кобург, Германия, създаде колекционерска мечка на стойност 189 евро, за да отпразнува напускането от Ангела Меркел ...

Лимитирана колекция от скъпоценни златни монети с лика на Меркел също беше пусната преди изборите. Цената на сувенира, както е съобщено на уебсайта на колекционерската къща MDM, е 49,95 евро.

Монетата с тегло 0,58 г и диаметър 12,5 мм е изработена от 999-каратово злато. Тя изобразява настоящия ръководител на германското правителство и посочва 2005 г. - годината на встъпването й в длъжност като канцлер. Издадени са 5000 екземпляра.

Фигура в Музея на мадам Тюсо

Музеят на мадам Тюсо Берлин също реши да отдаде почит на напускащия канцлер за дългогодишната ѝ служба на народа, като създаде восъчна фигура на главата на правителството на ФРГ. Меркел е поставена на фона на историческата сграда на Райхстага, където се събира Бундестагът (германският парламент). Тя носи карирана риза и туристически панталони в кремав цвят. Канцлерът държи в ръце синя раница и бейзболна шапка.

Създателите на фигурата искат да подчертаят откритостта, достъпността и близостта на главата на германското правителство към хората. Посетителите на музея ще могат да видят този експонат след изборите.

Меркел: Искаме да избегнем дълъг преходен период след изборите

Германия ще направи всичко възможно, за да предотврати евентуални дълги преговори за формиране на бъдещото германско правителство след ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Няма удар с дрон, но има двама ранени висши руски милиционери: Руската действителност

Чехия разкри руска операция за евроизборите, санкционира кумеца на Путин

Буданов: Русия със сигурност знаеше за подготовката на терористична атака от 15 февруари

Никой не работи истински Русия да бъде победена в Украйна: Силни думи (ВИДЕО)

Путин убеждава войниците си, че няма да се бият с НАТО (ВИДЕО)

"Луфтханза" прекратява стачките

Силен трус разлюля Северна Италия

Да сринем Харков квартал по квартал: Призив на пропагандист номер 1 на Русия (ВИДЕО)

Рекорден брой мигранти са отишли във Великобритания

Белгия няма да легализира наркотиците

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа