Германия: Прахосани пари на данъкоплатците през 2020 г.

1858
Германия: Прахосани  пари на данъкоплатците през 2020 г.
Снимка: iStock

В своя доклад "Черна книга" за 2020 г. Германската федерация на данъкоплатците предупреди за разточителни публични разходи, дори по време на пандемията на коронавируса

Годишният доклад описва примери за това, което данъчният надзорен орган смята за примери за прекалено скъпо или ненужно използване на публични средства - с цел повишаване на осведомеността и отчетността.

Дойче веле разглежда някои от най-скъпите и повдигащи въпроси проекти, подчертани в тазгодишния доклад.

Хотел гълта милиони

Голям хотел, собственост на федералното правителство, получи място в тазгодишната „Черна книга“, след като отчете милионни загуби през последните години. Хотел „Петерсберг“, който се извисява в бившата столица на Западна Германия Бон, е служил години наред за подслон на гости на правителството. Дори след като германската столица премина в Берлин, хотелът остава 100% собственост на държавата. От 2013 г. насам правителството е инвестирало около 45 милиона евро за обновяване и модернизиране на хотела. В същия този период обаче бизнесът е на червено - отчита приблизително 7 милиона евро загуби през последните седем години.

Нежелана ограда

В северния град Шверин оградата, заобикаляща спортно игрище, се превърна в болезнена тема за някои местни жители, живеещи наблизо. Няколко жители призоваха за монтиране на ограда за шумоизолация, за да се намали звукът от местните тренировки и игри. Вместо това градът построи 130-метрова метална ограда за хващане на топки. Проектът е на обща стойност над 91 000 евро с включени разходи за планиране на проекта. Местният спортен клуб също се оплака, че не са участвали в проекта, докато строителството не започнало.

Мост над нищо

Местните власти в град Ладенбург в Западна Германия са похарчили около 1,2 милиона евро за изграждането на мост, който все още не е свързан с улица. Според германската федерация на данъкоплатците първоначалната причина за изграждането на моста е била той да мине над частна промишлена ж.п. линия. Компанията обаче обяви по-рано тази година, че иска да демонтира коловозите - като по този начин премахна основната причина за изграждането на моста.

Прахосване на средства за COVID-19

ЕС предлага въвеждане на обща система на тестване за COVID-19

Ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел предложи на страните от ЕС да унифицират системата за тестване за COVID-19, по-специално ...

Поглеждайки към продължаващата пандемия на коронавируса, данъчният надзор настоя за по-внимателно боравене с публичните средства, особено когато се търси потенциално спасяване на тежко засегнатите индустрии като гражданската авиация.

По-конкретно те посочиха проблеми, възникнали при раздаването на коронавирусна помощ на собственици на малък бизнес и на работещи на свободна практика в началото на пандемията. Системата стана мишена на измамници, които използваха фалшиви уебсайтове и фалшиви изявления за достъп до средствата. През юли германските власти заявиха, че разследват над 5000 заподозрени случая на измами, свързани със средствата.

Райнер Холцнагел, президент на германската федерация на данъкоплатците, подчерта, че институцията смята, че държавната помощ по време на извънредна ситуация като пандемията на коронавируса е важна.

И все пак той настоя федералните, провинциалните и общинските служители да определят лимити и строги критерии за фондовете за помощ.

"Дори в криза трябва да си поставите приоритети", каза Холцнагел пред репортери.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Украйна скоро ще получи нова ПВО система IRIS-T: Потвърждение от Германия

Германски милиардер инсценира смъртта си и избяга в Москва при младата си любовница? (СНИМКИ)

Шмигал предупреди за възможна Трета световна война

Продажбите на нови автомобили в ЕС се сринаха до 16-месечно дъно

В руските училища отпадат книгите за сталинските репресии, с какво ги заменят?

Зеленски: Русия унищожи почти всичките ни ТЕЦ, очакваме атаки и по АЕЦ (СНИМКИ)

Десетки арестувани по целия свят: Полицията разби голям сайт за онлайн измами

Готвели военен саботаж от името на Русия: Германия арестува двама мъже

Щетите по руската военна база в Джанкой: Украинското разузнаване с данни (ВИДЕО)

Буданов: Това е планът ни оттук нататък

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com