Германия със сертификати за имунитет срещу коронавирус?

21595
Германия със сертификати за имунитет срещу коронавирус?
Снимка: iStock/Guliver

Германия ще издава сертификати за коронавирусни антитела, за да позволи на изолираните да се върнат отново в обществото, пише Der Spiegel. Изследователи ще тестват хиляди за имунитет, тъй като Берлин планира стратегия за блокиране на пандемията.

Германските изследователи планират да въведат коронавирусни „сертификати за имунитет“, за да улеснят правилния преход към живот след изолирането, тъй като канцлерът Ангела Меркел увеличи средствата за проучванията за противодействие на заразата.

Антителата ще показват, че участниците в теста са прекарали вируса, излекували се и по този начин са готови да се върнат на работа, да подновят обучението си в училище или университет и да се върнат сред хората. Изследователите планират да тестват следващата седмица наведнъж 100 000 души, издавайки документация на тези, които са превъзмогнали вируса.

Информацията ще помогне за евентуалното отблокиране на области в Германия, включително отваряне на училища и разрешаване на масови събирания.

Сертификатите за имунитет са част от изследователски проект, който се провежда в Центъра за изследване на инфекциите в Хелмхолц в Брауншвайг.

Тестовете са предназначени да открият дали човек е развил антитела срещу вируса COVID-19, което показва, че те в един момент са били носител и може да са изградили имунитет.

Джерард Краузе, епидемиологът, ръководещ проекта, заяви пред списанието, че хората, които са имунизирани, „могат да получат карта за ваксинация, която например им позволява да бъдат освободени от ограничения.

Германия има една от най-ниските нива на смъртност от COVID-19 в света.

Обединеното кралство има подобни планове да въведе тестове за антитела, за да преодолее блокирането си, пишат някои британски медии. Правителството на премиера Борис Джонсън поръча милиони комплекти за тестване на коронавирус у дома, които, ако бъдат одобрени за употреба, могат да бъдат изпратени на работещите на първа линия през следващите седмици и да се продават в аптеките и от онлайн търговци на дребно като Amazon.

Въпреки това, тестът с коронавирус досега е имал смесен успех по целия свят. Наскоро Испания беше принудена да върне десетки хиляди бързи тестове за коронавирус от китайска компания, след като бе установено, че дават непоследователни резултати.

Съобщава се, че някои тестове демонстрират фалшиви положителни резултати, откривайки антитела към други, много по-често срещани коронавируси.

Нов контролен материал за проверка на тестовете за коронавирус разработиха учените в ЕK

Учени от Европейската комисия(ЕК) разработиха нов контролен материал за проверка в лаборатории на правилното функциониране на тестовете...

Учените също остават несигурни доколко преминалата инфекция с вируса може да предотврати повторната инфекция и за колко дълго ще остане имунитетът.

Въпреки това, д-р Антъни Фочи, известен експерт в САЩ по инфекциозни заболявания, заяви, че би бил "готов да заложи всичко, че хората, които се възстановяват, наистина са защитени срещу реинфекция".

Вижте още:

НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 1 април

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Нужни са военни: Американският сенатор Греъм призова Киев да снижи наборната възраст в Украйна

Германия: За Украйна има по-важни оръжия от "Таурус", ще ѝ дадем боеприпаси

Си Дзинпин отива при Макрон, иска Русия да участва в конференция за мир

Комисия в ЕП: До средата на 2024 г. да има решение за България в Шенген

Организирал избори в Приднестровието: Молдова гони руски дипломат

Зверското убийство на украинка в Германия, за да отнемат бебето й: Намесена е рускиня (СНИМКИ)

Какво се случва с АЕЦ „Запорожие“? Откриха множество нарушения свързани със сигурността

Нова война между Армения и Азербайджан още тази седмица? Предупреждение от Пашинян

Мицотакис каза какви са големите проблеми на Европа

Европейска директива: Трябва да дават безплатна чешмяна вода по заведенията

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа

Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.
Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.

Днес - 19 март, 2024 г, имен ден празнуват Дария, Найден, Дарина, Дарин. Честит имен ден! Името Дария е женската форма на името на персийския цар...