Германски евродепутат повдига важни въпроси за ефективността на ваксините срещу COVID-19 пред ЕП (ВИДЕО)

14537
Германски евродепутат повдига важни въпроси за ефективността на ваксините срещу COVID-19 пред ЕП (ВИДЕО)
Снимка: Лична страница във Фейсбук

В залата на Европейския парламент, германският евродепутат Николаус Фест (AfD, националистическата "Алтернатива за Германия") поиска да бъдат проучени ефикасността, страничните ефекти и смъртните случаи във връзка с ваксинациите срещу COVID-19. Освен това той иска фармацевтичните компании да носят по-сериозна отговорност.

„Сега искаме да ваксинираме целия свят. Естествено човек си задава въпроса защо, понеже досега всички причини са били или грешни, или подвеждащи. Първоначално те казаха, че искат да ваксинират само уязвимите групи. Започна се с хората над 60 години. Сега казват, че трябва да започнем с тези на 18 години” посочва евродепутатът.

В началото твърдяха, че със степен на ваксинация от 70 процента ще постигнем колективен имунитет. Сега вече говорят, че процентът на ваксинация трябва да бъде 100%. „Върхът на този абсурд е, че неваксинираните представляват опасност за ваксинираните“, заяви Фест.

Урсула фон дер Лайен заговори за дискусия за задължителна ваксинация срещу коронавирус

Върви ли Европейският съюз към налагане на задължителна ваксинация срещу коронавирус? Изказване на председателя на Европейската комисия...

Той обаче не отчете, че куп уважавани експерти вече многократно обясниха, че с промяната на коронавируса и възникването на нови варианти, всеки следващ вариант е по-заразен, което всъщност променя необходимостта от размера на колективния имунитет. За варианта Делта, който още е доминиращ, трябва да има ефективен имунитет от около 95% т.е. в 95 от 100 души да са с имунитет и да не може да се заразят или да заразят друг човек с коронавирус. При сегашните ваксини обаче това ниво е непостижимо според д-р Георги Маринов, молекулярен биолог от Станфордския университет. Причините - те нямат толкова висока стерилизация и дори 100% от хората на планетата да бъдат ваксинирани, около 75% няма да се заразяват или да заразят друг, което е недостатъчно. Освен това е ясно, че траен имунитет не може да бъде изграден заради мутациите на вируса - вече бяха публикувани няколко изследвания по въпроса, основно с данни от Израел, където се прилага ваксината на Pfizer.

Фест смята, че сега има все повече хора, които се разболяват тежко от коронавирус, въпреки че са ваксинирани два пъти (бел. главен ред. - научното обяснение за това е, че имунитетът им е спаднал, тъй като е минало повече време от поставянето на ваксината и затова всъщност се въвежда бустерна доза). Най-новата обосновка, която чуваме в момента, че тъй като първите две дози ваксини са напълно неуспешни (бел. главен ред. - евродепутатът не предложи научни данни), трябва спешно да бъдем третирани трети път с ваксина, която вероятно ще се провали точно както първите две. Това е наистина умно, отбелязва иронично евродепутатът.

Според евродепутата четиридесет и осем смъртни случая в Германия сега са пряко свързани с ваксината. И това са много малкото случаи, в които е направена аутопсия. В повечето случаи не са правени аутопсии на хора, починали след ваксината. Това означава, че броят на смъртните случаи, причинени от това, вероятно ще бъде многократно по-голям, обяснява още Фест.

"Ако една компания, като Nestlе или Pepsi, или която и да е друга компания пусне продукт на пазара и след това 48 души умрат от него в рамките на една година, няма да говорим дали трябва или не трябва да разпространяваме този продукт на света, а ще се търси наказателно преследване", каза той.

Мутафчийски смята, че Европа ще реагира на ниското ни ниво на ваксинация срещу коронавирус

Европа няма да остане безучастна за ниските нива на ваксинация у нас. За това предупреди началникът на ВМА и бивш ръководител на Национ...

Европейският парламент трябва да говори за ефикасността на ваксините и отговорността на бордовете на производителите на ваксини, смята Фест. Според мен именно това трябва да се съсредоточи този парламент, а не да ваксинира света, заключи евродепутатът.

Пълното му изказване можете да чуете тук.

Припомняме, че председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заговори за дискусия за задължителна ваксинация срещу коронавирус.

"В момента имаме 77 процента ваксинирани възрастни в ЕС, това е 66 процента от цялото население на ЕС. Това означава, че една трета от населението в Европа не е ваксинирано, това са 150 милиона души - това е много. Не всеки може да бъде ваксиниран - сред тези хора има много малки деца например или хора със специфични медицински състояния, но по-голямата част от тях биха могли да бъдат ваксинирани. Затова мисля, че е време да проведем тази дискусия за това как да стимулиране ваксинирането. Евентуалното въвеждане на задължително ваксиниране в ЕС е част от тази дискусия", посочи тя. Пълното й изказване прочетете тук.

Превод и редакция: Тодор Беленски, Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Атака с "Кинжал"-и: Русия пак обсипа Украйна с ракети и дронове

Германия: Израел да се откаже от Газа след края на войната

Френски представители се срещнаха със Зеленски, потвърдиха подкрепата за Киев (ВИДЕО)

Шедьоври оживяват в уникална изложба в Лондон (ВИДЕО)

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 29.03 - Задава ли се голяма руска офанзива?

Русия наложи вето в ООН на резолюция, засягаща Северна Корея

Макрон: В Г-20 трябва да сме единни, преди да поканим Русия

Говорител на "Ислямска държава" похвали атентата край Москва

Били ли са отворени аварийните изходи в "Крокус Хол" по време на атаката?

Любовчия: Украински военен началник на калъп с две колежки (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа