Гиркин към Путин: Млъкни най-после вместо да мрънкаш глупости (ВИДЕО)

11522
Гиркин към Путин: Млъкни най-после вместо да мрънкаш глупости (ВИДЕО)
Снимка: принтскрийн/YouTube

Ако Русия претърпи поражение във войната в Украйна, огромната част от вината ще е на руския президент Владимир Путин. Това директно обвинение отправи Игор Стрелков-Гиркин, бившият силов министър на т.нар. ДНР и осъден в Хага за сваления малайзийски самолет, коментирайки развоя на отприщената от Кремъл война.

Оправданието на Путин, че Русия не е можела още през 2014 г. да започне войната в Украйна, защото тогава не е разполагала с хиперзвукови ракети "Кинжал", Гиркин определи като "пълна глупост". Защото това, че в момента вече Русия разполага с тези оръжия по никакъв начин не ѝ помага да спечели - "Кинжал" не оказват никакво влияние върху хода на войната, изтъкна той.

И вместо Путин да поеме командването на армията, той управлява симулатори на хеликоптери и "мрънка глупости", каза Гиркин.

"Ако това се случи, а то вече се случва (поражение за Русия), огромна вина има на първо място руският президент Владимир Путин, който дори в момента се държи така все едно не е президент на огромна държава с над хилядолетна история, а е някакъв парцал. За пореден път той разказва на всички как са го водили за носа - просто е зациклил на това. В скорошното интервю, което даде в авиационния завод, отговаряйки на въпрос защо не сме започнали войната през 2014 г., когато украинската армия беше разложена и слаба, той започна да ни разказва, че тогава сме нямали хиперзвуково оръжие, че са го водили за носа и изобщо се държа крайно неуверено", недоволства Гиркин.

"Какво мога да го посъветвам? Дори по-скоро не него, а окръжението му. Нека просто мълчи, въобще да не си отваря устата. В сегашната ситуация това е много по-полезно, отколкото да мрънка възможно най-глупавите оправдания, които само разсмиват", продължи Гиркин.

ОЩЕ: Кой от двойниците на Путин се появи в Мариупол?, пита украински политик (СНИМКА) 

Той отбеляза, че всички, които са били наясно със ситуацията, знаят, че през 2014 г. руската армия е можела без нито един изстрел да влезе в Харков и Одеса. Докато сега, казва той, "не успяхме да влезем нито в Харков, нито в Одеса или по-точно тези, които влязоха в Харков, не успяха всички да излязат оттам."

"Смешно е да се каже, но според данните, които имаме, за първите 6 месеца от спецоперацията са пуснати само 3 хиперзвукови ракети "Кинжал" неизвестно по какви обекти - те не се съобщават от съображения за военна тайна. Т.е ние не използваме това оръжие. А след като не го използваме, тогава какво значение има то за воденето на войната, при това пълномащабна, която не се ограничава само на някаква малка територия и продължава вече повече от година? Никакво значение няма! Излиза, че твърдението на президента, че не сме водили война през 2014 г., защото не сме имали това оръжие, е пълна глупост. Сега ние го имаме, но то така или иначе не оказва никакво влияние на хода на войната."

Разследващи: Има индикации, че Путин е осигурил ракетата, свалила полет MH17

Съществуват "сериозни индикации", че руският диктатор Владимир Путин е доставил ракетата, с която през 2014 г. над Донбас беше свален п...

ОЩЕ: Разпознати са колаборационистите, които се срещнаха с Путин в Мариупол (ВИДЕО) 

Обръщайки се директно към Путин, Гиркин казва: "Владимир Владимирович, млъкни най-после, за да не се срамуваме от теб."

И уточнява: "Казвам го това не защото не мога да го търпя, а защото сме във война и всяка необмислена дума, всяко глупаво действие на главата на нашата държава, всяка негова поредна безотговорност - когато вместо да поеме ръководството на Държавния комитет по отбрана той лети на симулатори на хеликоптери - всичко това се трупа. По същия начин както беше с Милошевич и Саддам, и Кадафи, които се опитаха да се противопоставят на САЩ."

ОЩЕ: "Пазител на ценностите": В това амплоа Путин започва новата си предизборна кампания 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Шолц: Редица страни, включително Украйна, обсъждат как да се оформи мирен процес

Бити и заплашвани: В Русия арестуваха журналисти от независими медии (ВИДЕА и СНИМКИ)

След скандала с неявяването руският посланик в Полша избяга от страната

25 хиляди са депортираните в Русия украинци: Принуждават ги да вземат руски паспорт

Няма удар с дрон, но има двама ранени висши руски милиционери: Руската действителност

Чехия разкри руска операция за евроизборите, санкционира кумеца на Путин

Буданов: Русия със сигурност знаеше за подготовката на терористична атака от 15 февруари

Никой не работи истински Русия да бъде победена в Украйна: Силни думи (ВИДЕО)

Путин убеждава войниците си, че няма да се бият с НАТО (ВИДЕО)

"Луфтханза" прекратява стачките

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com