Гиркин към Путин: Млъкни най-после вместо да мрънкаш глупости (ВИДЕО)

11594
Гиркин към Путин: Млъкни най-после вместо да мрънкаш глупости (ВИДЕО)
Снимка: принтскрийн/YouTube

Ако Русия претърпи поражение във войната в Украйна, огромната част от вината ще е на руския президент Владимир Путин. Това директно обвинение отправи Игор Стрелков-Гиркин, бившият силов министър на т.нар. ДНР и осъден в Хага за сваления малайзийски самолет, коментирайки развоя на отприщената от Кремъл война.

Оправданието на Путин, че Русия не е можела още през 2014 г. да започне войната в Украйна, защото тогава не е разполагала с хиперзвукови ракети "Кинжал", Гиркин определи като "пълна глупост". Защото това, че в момента вече Русия разполага с тези оръжия по никакъв начин не ѝ помага да спечели - "Кинжал" не оказват никакво влияние върху хода на войната, изтъкна той.

И вместо Путин да поеме командването на армията, той управлява симулатори на хеликоптери и "мрънка глупости", каза Гиркин.

"Ако това се случи, а то вече се случва (поражение за Русия), огромна вина има на първо място руският президент Владимир Путин, който дори в момента се държи така все едно не е президент на огромна държава с над хилядолетна история, а е някакъв парцал. За пореден път той разказва на всички как са го водили за носа - просто е зациклил на това. В скорошното интервю, което даде в авиационния завод, отговаряйки на въпрос защо не сме започнали войната през 2014 г., когато украинската армия беше разложена и слаба, той започна да ни разказва, че тогава сме нямали хиперзвуково оръжие, че са го водили за носа и изобщо се държа крайно неуверено", недоволства Гиркин.

"Какво мога да го посъветвам? Дори по-скоро не него, а окръжението му. Нека просто мълчи, въобще да не си отваря устата. В сегашната ситуация това е много по-полезно, отколкото да мрънка възможно най-глупавите оправдания, които само разсмиват", продължи Гиркин.

ОЩЕ: Кой от двойниците на Путин се появи в Мариупол?, пита украински политик (СНИМКА) 

Той отбеляза, че всички, които са били наясно със ситуацията, знаят, че през 2014 г. руската армия е можела без нито един изстрел да влезе в Харков и Одеса. Докато сега, казва той, "не успяхме да влезем нито в Харков, нито в Одеса или по-точно тези, които влязоха в Харков, не успяха всички да излязат оттам."

"Смешно е да се каже, но според данните, които имаме, за първите 6 месеца от спецоперацията са пуснати само 3 хиперзвукови ракети "Кинжал" неизвестно по какви обекти - те не се съобщават от съображения за военна тайна. Т.е ние не използваме това оръжие. А след като не го използваме, тогава какво значение има то за воденето на войната, при това пълномащабна, която не се ограничава само на някаква малка територия и продължава вече повече от година? Никакво значение няма! Излиза, че твърдението на президента, че не сме водили война през 2014 г., защото не сме имали това оръжие, е пълна глупост. Сега ние го имаме, но то така или иначе не оказва никакво влияние на хода на войната."

Разследващи: Има индикации, че Путин е осигурил ракетата, свалила полет MH17

Съществуват "сериозни индикации", че руският диктатор Владимир Путин е доставил ракетата, с която през 2014 г. над Донбас беше свален п...

ОЩЕ: Разпознати са колаборационистите, които се срещнаха с Путин в Мариупол (ВИДЕО) 

Обръщайки се директно към Путин, Гиркин казва: "Владимир Владимирович, млъкни най-после, за да не се срамуваме от теб."

И уточнява: "Казвам го това не защото не мога да го търпя, а защото сме във война и всяка необмислена дума, всяко глупаво действие на главата на нашата държава, всяка негова поредна безотговорност - когато вместо да поеме ръководството на Държавния комитет по отбрана той лети на симулатори на хеликоптери - всичко това се трупа. По същия начин както беше с Милошевич и Саддам, и Кадафи, които се опитаха да се противопоставят на САЩ."

ОЩЕ: "Пазител на ценностите": В това амплоа Путин започва новата си предизборна кампания 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Чудо: Стотици пеликани се издигнаха в небето след руска атака срещу Одеса (СНИМКА)

Гърция може да прехвърли Patriot на Украйна в замяна на гаранции от САЩ

Русия се надява децата с увреждания също да станат професионални военни: Ето какви подаръци им прави (ВИДЕО)

Риск от голям руски пробив в Украйна: Реалностите (ВИДЕО)

До дъно! Британски пасажери изпиват целия алкохол на самолета за Турция

Венеция въвежда еднодневни билети

Град почти колкото Пловдив иска от Путин обезщетения за наводнение

Зимна буря удари Италия

Рекордьори отново: Русия "изпусна" ракета Х-59 в Белгородска област

Водещ на BBC напусна след скандал с еротични снимки с тийнейджър

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа