X
 
 

Грета Тунберг: Следващото десетилетие ще определи бъдещето ни

1917 4
Грета Тунберг: Следващото десетилетие ще определи бъдещето ни
Снимка: Getty Images/Guliver
Екологичната активистка Грета Тунберг призова младите хора в Италия в петък да се възползват от следващото десетилетие за борба с изменението на климата и обвини световните лидери, че действат „сякаш няма утре“. Тийнейджърката от Швеция, която тази седмица бе обявена за „Човек на годината“ от списание Time, призова младите активисти на митинга „Петък за бъдеще“ в северния италиански град Торино да превърнат 2020 г. в „година на действие“.

"След по-малко от три седмици ще преминем в ново десетилетие и ... не мога да опиша с думи колко важно ще бъде това десетилетие", каза Тунберг, облечена в жълт дъждобран, цитирана от "Фокус". "Това е десетилетие, което ще определи бъдещето ни“, допълни тя. Тунберг за пореден път обвини световните лидери, които понастоящем присъстват на конференцията на ООН за изменение на климата в Мадрид, заявявайки, че "все още се опитват да избягат от своите отговорности".

Успокой се Грета и върви на кино, посъветва Тръмп Тунберг

Президентът на САЩ Доналд Тръмп нападна 16-годишния шведски активист Грета Тунберг, която вчера беше определена за "Личност на годината...

"Не е честно възрастните да прехвърлят отговорността за разрешаването на тази криза на младите хора, които не са я започнали тази криза. Не е честно, че трябва да правим всичко това", каза тя. "Възрастните се държат така, сякаш няма утре", каза Тунберг, като предупреди, че младежта "вече не може да приема това утре за даденост".

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • „Setup.exe“ 3 „Setup.exe“ преди 1 месец Профил на трол?
  Грета фон дер оне Гелд .
 • Нашето бъдеще не се определя нито от 2 Нашето бъдеще не се определя нито от преди 1 месец Профил на трол?
  Ханзъл , нито от Гретел , а от например Борис в Лондон . Абсолютно мнозинство , ето , това са резултати ! Такава е политика , а не политика като нобелова награда . СТО неработеща заради липса на правоимащи второ-инстанционни съдии ? Напред . Реколта на ягоди неприбрана заради липса на гурбетчи ? Напред . Само един водопровод но много водопроводници ? Напред .
 • Емигрант 1 Емигрант преди 1 месец Профил на трол?
  И в качеството си на каква ,едно малко и болно за съжаление момиченце с ограничено мислене ще определя житието и битието на хората в световен мащаб и ще бъде личност на годината? Има много по-достойни хора от нея. Един път и Тръмп да е прав като я съветва да отиде на кино. Грета Тунберг личност на годината-пълна идиощина и тъпотия от страна на журналистите.
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Клишета,клишета...всеки може да ги каже...и това дете бяма да увари боба....всичко е за пари!!!!
  : 0 !
Убити полицаи и голям пожар в Хонолулу (ВИДЕО)
Убити полицаи и голям пожар в Хонолулу (ВИДЕО)

Двама полицаи са били убити при изпълнение на служебния си дълг на остров Оаху, Хонолулу, съобщават CNN и The New York Times. По неофициална информация,...