X
 
 

Human Rights Watch: Хърватия няма място в Шенген

792 1
photo of Human Rights Watch: Хърватия няма място в Шенген
Снимка: Милена Славкова/Actualno.com
Водещата международна организация за правата на човека Human Rights Watch преценява, че Хърватия не трябва да бъде допускана в Шенгенската зона заради третирането на мигранти, идващи от съседна Босна и Херцеговина.

В изявление организацията разкритикува Европейската комисия, която миналия месец заяви, че Хърватия е готова да се присъедини към Шенгенската зона.

4.4 по Рихтер разлюля Дубровник

Земен трус с магнитуд от 4.4 по скалата на Рихтер бе регистриран в хърватския град Дубровник, предава БГНЕС. Епицентърът на труса е н...

Human Rights Watch смята, че „незаконното и насилствено връщане на търсещи убежище и мигранти трябва да дисквалифицира Хърватия за членство в Шенгенското пространство и че Европейската комисия изпраща съобщение, че нарушаването на правата на човека не е пречка за присъединяването към пространството за пътуване без граничен контрол.

Официален Загреб засега отказва да коментира доклада на организацията. Хърватските власти многократно отричат твърденията за малтретиране, отправяни от мигранти и групи за правата на човека.

През октомври Европейската комисия оцени, че Хърватия е изпълнила необходимите критерии за влизане в Шенгенската зона и призова Съвета на ЕС да включи Хърватия в зоната без контрол на вътрешните граници.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Наши превозвачи се оплакаха пред ЕП от тормоз заради пакет "Мобилност"

Две петиции за т.нар. пакет "Мобилност" влязоха на ниво комисия в Европейския парламент. С тях българскипревозвачи се оплакват от дискриминационно...

missing image
Дневен хороскоп за 14 ноември

Овен През този ден не почивайте на стари лаври. Ще може да бъдете спокойни за добрия ви имидж, ако положите достатъчно усилия.  Телец Денят...