Издирват 17-годишния Муса Укабир във връзка с атентата в Барселона

5185
Издирват 17-годишния Муса Укабир във връзка с атентата в Барселона
Снимка: Еlperiodico

Испанската полиция издирва Муса Укабир във връзка с атентата в Барселона от 17 август, съобщава вестник „Мундо“.

Правоохранителните органи не изключват, че той е извършителят на терористичния атентат. Според предварителните данни, 17-годишният Укабир е откраднал документите на своя по-голям брат Дрис, за да вземе под наем два буса. Единият от тях след това е бил използван за извършването на кървавата касапница. Полицията смята, че Укабир, който избяга след атентата в Барселона, е въоръжен.

Нападателите от Камбрилс са носели макети на колани с експлозиви

Нападателите от Камбрилс са носели макети на колани с експлозиви. Първоначално бе съобщено, че правоохранителните органи са възпрепятс...

Извършителите на терористичните атентати в Барселона и Камбрилс са били членове на терористична клетка от 12 души, съобщи Еl Pais, позовавайки се на източници от службите за сигурност.

Петима от терористите са били ликвидирани при опит да извършат терористичен акт в Камбрилс, трима в момента са задържани, още четирима се намират на свобода.

Според полицията Муса се е радикализирал през последните месеци, съобщава El Periodico. Следователите работят по версията, че става въпрос за група от млади хора, затова е било трудно да бъдат установени плановете им.

Братът на Муса, Дрис, е роден в испанския африкански анклав Мелия, но не е официално известно дали и смятаният за извършител Муса е испански гражданин.

3-годишно дете е загинало в Барселона

Дете на 3 години е загинало при атентата в Барселона, това е най-младата жертва, съобщиха местните власти. Националността му не се съоб...

Преди две години заподозреният написал в интернет форум, че "трябва да се избият неверниците и да се оставят само мюслюманите," твърдят испански медии.

На 17 август на туристическата булевард „Ла Рамблас" в Барселона шофьор на бус се вряза в тълпата от граждани. В резултат на нападението 13 души загинаха, над 100 бяха ранени. Общо са пострадали граждани от 28 различни националности, сред които французи, австралийци, китайци, руснаци и др. Отговорност за нападението пое терористичната групировка „Ислямска държава“.

Тази нощ полицията ликвидира в Камбрилс в южната част на Каталония четиримата терористи и рани още един, който малко по-късно почина. Терористите са се опитали да извършат терористичен акт, подобен на този в Барселона. В резултат пострадаха седем души, включително полицай.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com