Извънредно положение в Истанбул

4375
Извънредно положение в Истанбул
Снимка: Getty Images/Guliver

Извънредно положение беше въведено отново в турския мегаполис Истанбул. В града са прехвърлени допълнително 1800 служители в специалните части на полицията, съобщи Анадолската агенция, цитирана от БГНЕС.

Официални лица в Истанбул заявиха, че са готови да свалят неидентифицирани хеликоптери над града, ако те откажат да се предадат. По-рано в турските медии се появиха съобщения, че над града са забелязани няколко неизвестни летателни апарата.

Припламнаха сблъсъци във военна база в Турция

Турски полицаи и специалните части проведоха операция по задържането на участници в опита за военен преврат, които се намирали във воен...

По улиците на града на Босфора е усилено патрулирането от страна на полицията.

Междувременно стана ясно, че турският авиопревозвач Turkish Airlines няма да осъществява полетите между Турция и САЩ и а 18 юли. Вчера (17 юли) компанията също не извършваше полетите между САЩ и Турция, а Федералната агенция по въздухоплаване забрани полетите на гражданска авиация от Турция. Останалите полети бяха възстановени на 16 юли. Няма съобщения за полетите за по-късни дати между Турция и САЩ, пише РИА "Новости".

Турските власти обвиниха за организацията на опита за преврат опозиционния ислямски проповедник Фетхуллах Гюлен, който живее САЩ. От своя страна Вашингтон предупреди Анкара да внимава какво говори.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com