Коледа под карантина в Европа

1929
Коледа под карантина в Европа
Снимка: iStock/Guliver

Коледа под карантина в Европа. От момента, в който Европейската комисия и подчинената й Агенция по лекарствата започнаха, след сключването на договори, регистрацията на няколко ваксини в Европейският съюз (ЕС). Въпросът за провеждането на масови ваксинации се измести от теорията към практиката, информира БГНЕС. В Германия възнамеряват да организират кампания за инжектиране на 20 000 души на ден. Терминалът на летище Берлин Тегел е посочен като една от амбулаторните клиники. Но масовата ваксинация няма да отмени ефекта от ограничителните мерки. „Те ще бъдат в сила до 20-ти декември. Освен това бих искал да подчертая, че има консенсус по отношение на времето и на нивото на ръководството на всички федерални провинции. Ние вярваме, че няма да премахнем някои от ограниченията и през януари", каза ръководителят на германското правителство.

Изключения за германците ще се правят на два празника, по-точно вечери - на Бъдни вечер, 24-ти декември, и на Нова година. Тогава ще бъде възможно да се съберете с компания от 10 души. Италианските ски курорти известно време няма да виждат туристи. Склоновете на Кортина д'Ампецо ще бъдат недостъпни - министър-председателят Конте каза, че страната не може да си позволи този вид забавления. С повече от един милион и половина заразени и 52 000 смъртни случая от COVID-19, Апенините са силно засегнати от пандемията.

Коледа не е отменена!

Макар и по-особена и тази година Коледа ще има. Животът продължава и независимо от ограниченията и трудностите, които всички срещаме в ...

Във Франция беше решено да се облекчи карантината в три етапа. В първият, който ще започне следващата събота, ще се отворят магазини и всички онези бизнеси, които властите не са сметнали за свързани с „първата“, както се изразяват, необходимост. След това, през втората десетдневка на декември, възможностите за пътуване ще се разширят. Но ресторантите ще могат да започнат да работят и дори тогава, в най-добрия случай, едва през второто десетилетие на януари следващата година. Според Александър Гисбър, собственик на ресторант, той и колегите му "паднаха първите жертви на икономическата криза, причинена от COVID-19. Ние, собствениците на ресторанти, кафенета и дискотеки, ще отворим последни. Но трябва да сме оптимисти".

В Австрия стриктната карантина е в сила от две седмици. Търговските центрове, салоните за красота и фризьорските салони са затворени, а учениците са прехвърлени на дистанционно обучение. Музеите и театрите са затворени. От 22:00 ч. до 06:00 ч. е забранено да излизате от вкъщи. Подобен режим ще действа до 6-ти декември.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Шойгу се закани да бомбардира още повече Украйна

Украинците ликвидираха руски военен, обикалял с колело минните полета и примамвал дроновете-камикадзе (ВИДЕО)

По-лесни и в полза на потребителите условия за ремонт прие Европарламентът

ЕП прие обширен закон за борбата с трафик на хора

В Русия: Безсмъртният полк се скри за втора поредна година

Няколко европейски страни отказват да дадат ПВО системи на Украйна

Украинците дразнят руснаците, вдигнаха знамето си на още едно място на изток от Днепър (ВИДЕО)

Истерия в руските медии за новото оръжие от САЩ за Украйна: Преглед на печата от BBC (ВИДЕО)

На руснаците ще им трябват години, за да превземат Харков: Командирът на украинската Национална гвардия

Бивш руски вицепремиер и войник на фронта се притесни от нови украински дронове

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа