Крайнодесните в Европа се обявиха за "нов ред"

2826
Крайнодесните в Европа се обявиха за "нов ред"
Снимка: Getty Images/Guliver

Лидерът на френския Национален фронт Марин Льо Пен призова европейските гласоподаватели да последват примера на американците и британците и да „се събудят“ през 2017 година.

Броени месеци преди ключови избори във Франция, Германия и Холандия крайнодесните се обавиха срещу "стария ред". Първата победа, която ще има ефекта на доминото в цяла Европа, е Брекзит, обяви Льо Пен от трибуната в Кобленц, където десните лидери заседаваха под звуците на граждански протести и в присъствието само на подбрани медии. Вторият удар не закъсня: победата на Доналд Тръмп в президентските избори в САЩ донесе още по-големи неприятности на привържениците на неолиберализма, заяви Льо Пен.

Голямо крайнодясно обединение за изборите за Европейския парламент

Шест политически партии от крайната десница ще обединят силите си за изборите за Европейски парламент през май 2014 г. с надеждата да...

Духът е пуснат от бутилката и няма да се върне повече вътре, независимо дали искате или не, обърна се Хеерт Вилдерс от холандската Партия на свободата към традиционните партии в Европа. Вилдерс се обяви за повече правомощия на националните държави, връщане на границите и националните валути в ЕС. От вчера - нова Америка, днес - срещата в Кобленц, а утре - една нова Европа. Европа се нуждае от силна Германия, а Германия се нуждае от Фрауке Петри, а не от Ангела Меркел, заяви Вилдерс.

Според лидера на „Алтернатива за Германия“, Фрауке Петри, участниците в срещата са единствената алтернатива за Европа. И допълни: Европа никога не търпяла диктат - нито на Наполеонова Франция, нито на нацистка Германия, нито на Съветския съюз. Няма да търпи - с Божията сила - и диктата на ЕС.

Крайнодесните лидери се събраха в Кобленц под слогана „Свобода за Европа“ с цел да засилят връзките между своите партии, чиито националистически тенденции възпрепятстваха близкото сътрудничество в миналото.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа