Кремъл: Държим на добрите си отношения с Турция

3444
Кремъл: Държим на добрите си отношения с Турция
Снимка: Getty Images/Guliver

Русия иска да запази добри отношения с Турция. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков в четвъртък, след като Анкара изрази нарастващия си гняв към военна намеса на Москва в Сирия, пише турският вестник Todays Zaman.

„Ние традиционно оценяваме високо нашите двустранни отношения с Турската република“, каза президентският говорител. Той добави, че Москва се надява тези отношения да се „развиват по възходяща линия в съответствие с онези планове, които бяха набелязани от президента Путин и президента Ердоган“.

Ердоган предупреди Путин: Можем да си намерим газ и без вас

Турският президент Реджеп Ердоган даде ясен сигнал, че отношенията на страната му с Русия далеч не са толкова гладки, колкото руският д...

„Що се отнася до операцията руските ВВС в Сирия, нашите действия, в подкрепа на запазването на реда в Сирия, допринасят за гарантирането на стабилността и сигурността в региона, който се намира на границата с Турция“, каза Песков в разговор с журналисти.

Говорителят на руския президент добави, че всяко засилено присъствие на британските войски в Източна Европа ще бъде жалко и ще позволи на Великобритания да използва предполагаемата руска заплаха като камуфлаж, за да продължи напред с разширяването на НАТО.

Припомняме, че по-рано днес турският премиер Реджеп Ердоган заяви, че Русия не е единственият източник, от който Турция би могла да купува газ и че може да намери друг инвеститор за АЕЦ 'Аккую".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа