X
 
 

Лавров: Действията на САЩ дестабилизират света

1776 63
Лавров: Действията на САЩ дестабилизират света
Снимка: Getty Images/Guliver
Агресивните стъпки предимно на САЩ са ключов дестабилизиращ фактор на международната сцена. Това заяви министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров на пресконференция за резултатите от руската дипломация през 2019 г., предава агенция TACC, цитирана от "Фокус".

Според него днес светът „продължава да е много напрегнат". „Основният дестабилизиращ фактор остава агресивната линия на редица западни страни, преди всичко на нашите американски колеги, по отношение на унищожаването на архитектурата на международната правна сигурност, замяната на международното право със собствения им измислен световен ред“, подчертава действащият ръководител на външнополитическото ведомство в Москва.

Според Лавров Европа не е готова за равноправни отношения с Русия

Русия е част от европейското цивилизационно пространство, но Европейският съюз не е готов за равноправни отношения, заяви министърът на...

„Това включва разрушаването от страна на Вашингтон на Договора за ракети със среден и малък обсег (ДРСМО), изкуственото изостряне на напрежението в региона на Персийския залив, опитите за преразглеждане на общоприетите основи на мирното урегулиране на Близкия изток, засилената военна активност на НАТО в близост до руските граници, линията на приватизация на многостранни механизми за контрол на неразпространението на оръжия за масово унищожение“, заяви руският външен министър.

Вашингтон, като отказва на представители на няколко държави да участват в спонсорирани от ООН събития, открито злоупотребява с привилегиите на страна , в която се намира централата на международната организация, подчерта още Лавров.

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 32 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Г7 изгони русия от редиците си, Световната асоциациа ги изгони от Олимпийските игри, много страни изгониха КГБ агенти, маскирани като дипломати! А пък китайците изгониха ватниците от Сибир! Около Байкал живеят вече само китайци - ватници не пускат да припарят! Защо ссср е на боклука ли - ами защото беше боклук! Там отива и русия!
 • Анонимен 32.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Русия умира, няма кой да пребере труповете! При пут.ин всичко е на 6 с мъртъвците. Моргите почват да преминават на “самообслужване”. https ://www .pravda.ru/news/districts/1408807-morg/
  : 0 !
 • Анонимен 31 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  “Трудността в разбирателството с руснаците се състои в това, че ние не осъзнаваме факта за тяхната принадлежност не е към Европа, а към Азия и за това, че те мислят по друг начин. Ние не сме способни да разберем руснаците, както не можем да разберем китайците или японците, и имайки богат опит от общуването с тях, съм длъжен да кажа, че нямам особено желание да ги разбирам, освен ако не приемете за виж още ›› разбиране това, колко олово и желязо са необходими за тяхното изтребване. В допълнение към другите азиатски качества на характера, руснаците не уважават човешкият живот, всички са кучи синове, варвари и хронични алкохолици.” Ген. Патън
 • Анонимен 31.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Ото фон Бисмарк: „Договорите, постигнати с Русия, не струват дори хартията, върху която са написани” „Никога не се доверявай на руснаците, защото те самите дори не си вярват един на друг”.
  : 0 !
 • Анонимен 30 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  ТОП-5 криминальных дел Путина - http ://rusmonitor.com/top-5-kriminalnykh-del-putina.html
 • Анонимен 29 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Чудесная статистика о том, почему США - супердержава, а РФ - лузер и гопник (инфографики) - http ://top-50.ru/posts/1198849-fcb50a78bc1dfccfb9223b8b6d636344
 • Анонимен 29.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Разпадът на Русия вече е текуща реалност https ://frognews.bg/novini/razpadat-rusiia-veche-tekushta-realnost.html
  : 0 !
 • Анонимен 28 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Лавров: Действията на САЩ дестабилизират света и заради тях човек не може да си получи латиноамериканската пратка с "картофено пюре"!
 • Анонимен 28.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  А междувременно в Кабо Верде е бастисан руски кораб плаващ под панамски флаг с 11 руски моряка на борда с 9,5 тона кокаин. С малко напън можеше да ги докарат и по тон на барета. Нищо по казуса по родните масмедии.
  : 0 !
 • Анонимен 27 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Лавров: Действията на САЩ дестабилизират света и заради тях човек не може да си получи латиноамериканската пратка с "картофено пюре"!
 • Анонимен 27.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Браво 27! Много точно!
  : 0 !
 • Анонимен 26 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Действията на САЩ не дестабилизират света! Действията на САЩ изпратиха ссср в кофата за боклук, а това стабилизира света! Идва ред на русия!
 • Анонимен 26.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Точно токо и - ред е на фашистка русия!
  : 0 !
 • Анонимен 25 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Кахърната кобила пак дрищи тъпотии! Жалва се! Същага беше и с ссср - най-голямите му врагове бяха четирите сезона и капитализма! За това е на боклука!
 • Македонецъ 25.1 Македонецъ преди 1 месец Профил на трол?
  А най-голямите братушки на ватниците бяха фашагите! Правеха съвместни паради, доката англичаните воюваха с Хитлер! НКВД - ГЕСТАПО Братья по крови Полная версия - http ://www .youtube.com/watch?v=R0pGB_JqMowhttp + prosvetise.com/?p=8784 + http ://multi-online.ru/load/dokumentalnye/nkvd_gestapo_bratja_po_krovi/6-1-0-5341
  : 0 !
 • Анонимен 24 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Кахърната кобила пак дрищи тъпотии! Жалва се! Същага беше и с ссср - най-голямите му врагове бяха четирите сезона и капитализма! За това е на боклука!
 • Анонимен 24.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Русские в глазах китайцев: воры, трусы, бандиты, алкоголики и бесстыжие враги Китая - http ://argumentua.com/stati/russkie-v-glazakh-kitaitsev-vory-trusy-bandity-alkogoliki-i-besstyzhie-vragi-kitaya
  : 0 !
 • Анонимен 23 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  този сега е открил хамерика!!!той да мисли за тях, не за нас, ТРАКИТЕ, т. с. българите,т. с. СЛЕДИТЕ- преведено от латински!Les Traces_ на френски- СЛЕДИТЕ от 8 000 год!тези от долу пишат някакви безмислици! явно не са учили до 4 _ и клас!!!
 • Анонимен 23.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  не можеш да превеждаш ТРАКИ от латински, защото те са много преди латинския език - говорим за TRAKS, както са се наричали самите те, а какво значело на по-късно възникнали езич(ци е без значение
  : 0 !
Нагоре