Лейбъристите по-близо да подкрепят нов референдум за Brexit

1954
Лейбъристите по-близо да подкрепят нов референдум за Brexit
Снимка: iStock/Guliver

Висшите фигури при лейбъристите накараха партията да се приближи значително до подкрепата за нов референдум за Brexit, предполагайки, че подкрепата вече е неизбежна. Това ще се случи освен ако Тереза Мей не изостави своите „червени линии“, пише вестник The Independent, цитиран от агенция "Фокус".

Трима от членовете на кабинета в сянка натиснаха Джеръми Корбин, като казаха, че партията трябва да се придържа към обещанието си да „проведе кампания за публично гласуване“, ако премиерът е непоколебим, а лейбъристите не успеят да предизвикат избори.

Кейр Стармър, министърът за Brexit в сянка, каза, че подкрепата за референдум е единственият „оставащ вариант“, ако плана за оттегляне на лейбъристите бъде отхвърлен, добавяйки: „Това е много важно задължение. И това е единственото, което ще запазим“.

Том Уотсън, заместник-председателят на лейбъристите, който говори на същата конференция, посочи пред един от запитващите, подканвайки за по-бърза подкрепа за референдум: „Изкушавам се да отида там с вас“.

След Brexit: 20% повече туристи от Великобритания у нас

Излизането на Великобритания от Евросъюза ще доведе до бум на британски туристи у нас. Прогнозата е на британския вестник "Гардиън". В ...

Призивите дойдоха, след като Джеръми Корбин разгневи някои от поддръжниците на референдума, като каза, че лейбъристите ще обмислят единствено да подкрепят ново гласуване, ако Обединеното кралство е на ръба на „бедствието без сделка“.

Говорейки пред The Independent след изказването си, Кейр Стармър отказа да определи краен срок за драматичната промяна на политиката, тъй като невъзможно е да се предвидят събитията в парламента през следващите две седмици.

Но той каза: „Аз съм много наясно, че има само 69 дни преди 29 март, следователно прозорецът сега е доста кратък“.

Сър Кейр също така обеща, че решението няма да бъде взето от затворен кръг, казвайки: „Много е важно, първо, да чуем това, което всеки може да каже и второ, да го направим по един общ начин“.

Той настоя, че той и Корбин са „обединени“, добавяйки: „Ние редовно обсъждаме това. Хората винаги се опитват да намерят различия, но ние стоим заедно зад това предложение кога да подкрепим референдум“.

Фарадж: Великобратания вероятно ще отложи Brexit, противниците му са добре финансирани

Великобритания вероятно ще отложи Brexit и е възможно да има още един референдум, така че противниците на членството в Европейския съюз...

Въпросът ще излезе след понеделник, когато депутатите ще бъдат свободни да внесат поредица от изменения в изявлението на премиера за „следващите стъпки“ след разрушителното поражение на сделката миналата седмица.

Те ще включват алтернативен план на лейбъристите, митнически съюз, „силна“ връзка на единния пазар и защита на работниците, екологичните и потребителските стандарти.

По-рано Джон Мейджър призова Тереза Мeй да даде на министрите си да гласуват незамисимо по всички възможности за Brexit, заедно с другите депутати, и да се превърне в „посредник“ за решаване на кризата.

Общините са „убили” нейната сделка и тя трябва да признае, че опитите да се съживи с незначителни „бърникания” - докато се придържа към строгите „червени линии” - бяха обречени на провал.

Сър Джон добави: „Ако кабинетът не може да се съгласи и парламентът не може да се съгласи, единственият вариант е вторият референдум“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Украинското разузнаване: Русия не е в състояние да произвежда нови Ту-22М3

Колкото и да се смеете, руският танк-костенурка се доказа добре на фронта: BILD (ВИДЕО и СНИМКИ)

ЕС призова Грузия да не приема закона за чуждестранните агенти

"Решава се съдбата на войната": Туск призова полските фермери да спрат украинската блокада

Великобритания отпуска 186 млн.долара за енергийната мрежа на Украйна

Украйна е разработила дрон, способен да удари чак в Сибир: The Economist

Двама задържани в Полша за пребит с чук съюзник на Навални

Даваш си живота за Путин в Украйна, крадат ти дори тоалетната чиния (ВИДЕО)

Медведев: Имаме първото доказателство, че Запада взе решение да премахне Зеленски

Втори руски самолет с ракети е бил принуден да обърне след свалянето на Ту-22М3 (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа