X
 
 

Мадрид осъди „екзекуцията“ на Пучдемон

2206 0
Мадрид осъди „екзекуцията“ на Пучдемон
Снимка: Getty Images/Guliver
Външният министър на Испания осъди „екзекуцията“ на чучело на бившия каталунски сепаратистки лидер Карлес Пучдемон, което бе запалено и простреляно в южно село с наближаването на изборите.

"Отхвърлям ужасното действие срещу фигурата на Карлес Пучдемон в Сорипе и проявите на нетолерантност, на които различни кандидати са станали жертва в тази предизборна кампания," писа Жозеп Борел.

Пучдемон обяви създаването на нова партия

Бившият лидер на правителството на Каталуния Карлес Пучдемон официално обяви създаването на нова партия „Национален призив за реп...

Всяка година на Великден, Сорипе организира фалшивата екзекуция на фигура, предназначена да представлява "това, което е отрицателно за обществото", което те наричат "подпалване на Юда ".

Тази година няколко мъже, включително общински полицаи, стреляха по чучело на Пучдемон десетки пъти, според кадри, излъчвани от испански медии.

Истинският Пучдемон понастоящем живее в чужбина в изгнание, след като избяга от Испания след неуспешния опит за отделяне на Каталуния от Испания през октомври 2017 г.

Актът на изгаряне на чучела на различни личности не е нов в Испания, където се провежда на известни и по-малко известни традиционни фестивали.

Пучдемон се е върнал в Белгия

Бившият каталунски лидер Карлес Пучдемон се е завърнал в Белгия, за да подкрепи сепаратисткото движение на Каталуния, след като опитът ...

Но този път фалшивият Пучдемон беше "екзекутиран" в момент, когато напрегната и бурна избирателна кампания се води преди неделния вот, на който бъдещето на Каталуния ще е основен въпрос.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители