X
 
 

Макрон за темите на срещата на върха на Г-7

2366 1
Макрон за темите на срещата на върха на Г-7
Снимка: Getty Images/Guliver
В свое телевизионно обръщение към гражданите президентът на Франция Еманюел Макрон обяви темите на дискусия по време на срещата на върха на Г-7.

Държавните и правителствени ръководители на седемте най-развити индустриални държави ще обсъдят ситуацията в Сирия, Либия, Иран и Украйна, проблемите пред световната икономика, борбата с неравенството и въпросите на климата, включително горските пожари в Бразилия.

Хиляди на протест във Франция срещу Г-7

Около 9000 души протестираха против откриващия се днес форум на държавните и правителствени ръководители на Г-7, предаде БГНЕС. Шествие...

Френският президент заяви, че ще отстоява виждането за постигане на споразумения в различни конфликтни точки по света като Иран, Сирия, Либия и Украйна. Тези договорености трябва да послужат за предотвратяване на ескалацията там и за защита на мира във въпросните държави.

По отношение на състоянието на световната икономика, Макрон заяви, че ще преследва две цели в Биариц: да убеди партньорите, че напрежението, в частност в областта на търговията, се отразява негативно върху всички държави и техните граждани. Трябва да се постигне стабилизация, която включва избягването на търговски войни, например.

Неравенството ще бъде една от темите, на които ще се обърне специално внимание по време на форума.

Въпросът с климатичните промени е важен за всички и очакванията на Макрон са, че, въпреки съществуващите различия в позициите на отделните участници в Г-7, ще се намери обща формула за сътрудничество. Единствено по този начин, според него, държавите ще могат да отговорят на предизвикателствата, пред които океанът и горящите амазонски гори отправят към човечеството.

Politico: 5 бури (и пожар в джунглата), които могат да разрушат Г7 на Макрон

Биариц е популярна туристическа дестинация в Югозападна Франция, който по принцип е пълен с туристи по това време на годината. Вместо ...

Френският президент призова протестиращите срещу Г-7 да запазят спокойствие.

Actualno.com

Етикети:

  • Анонимен 1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
    тука се смяхме на неграмотните руски преводачи на срещата между Путин и Макрон във Франция, но всъщност си беше примитивна пропаганда - на това ниво е манипулирането на думите на френския президент - подмяната на смисъла е на руските граждани да се внуши, че и те живеят в страна, досущ като Франция.На на въпрос от френска медия към Путин за взрива на ядрена ракета в Бяло море край Архангел виж още ›› с, преводът бе за взрив в Сибир и руският президент иронично се изпева, че някой бърка географията. След което направо обявява , че в Сибир не е имало взрив, нито има заплаха от радиация - и се забърка поредния политико-пропаганден буламач У нас този руски почин се „превежда” и въвежда дословно - преписва се директно руските новинараски медии фейк след фейкЗа всеки случай се създават центрове, които връчват годишни награди за какво ли не и по този начин легитимират мафиотизираната върхушка. Това е фактическият превод на думата „демокрация”. Ако не си във възторг от Путин - мразиш Русия - особеностите на „руския превод” е прилежно прилаган от задкулисната камарила у нас. Кремълската пропаганда внушава, че българите са неблагодарни за свободата, която са ни ''дарили'' . Кремълското понятие за признателност включва участие само на руски фирми във всичко, което е свързано с нефт, газ и енергетика у нас Ако имаш някакви съмнения относно строителството на АЕЦ „Белене” или високите цени на руския газ – си предател на славянството и риташ срещу святата власт в Кремъл, а не срещу руския монопол тук