X
 
 

Медведев прикани руснаците да свикват да са гладни

4014 6
Медведев прикани руснаците да свикват да са гладни
Снимка: Getty Images/Guliver
Както в стария виц, при който Нане казва на Вуте: "Тамън научим магарето да не яде, а то взе че умря", така и министър-председателят на Русия Дмитрий Медведев прикани руснаците да свикват с резултатите от развитието на икономиката на Русия.

"През 2018 г. руската икономика се е научила да се придвижва напред дори в крайно неблагоприятни външни условия", каза Медведев на специална пресконференция, посветена на постигнатото през изминалата година. Той уточни, че става въпрос за нестабилността на цените на нефта, търговските войни и санкциите, предаде ТАСС.

В Русия отбелязват рекордна тъга по Сталин

Нивото на одобрение на руснаците на дейността на Йосиф Сталин достигна исторически високо ниво от времето, когато се правят изследвания...

Медведев подчерта, че страните, въвеждащи санкции срещу Русия, действат нелегитимно и въвеждат ограничения "по измислени и често напълно абсурдни поводи", изхождайки от презумпция за абсолютна виновност на Руската федерация.

Той допълни, че санкциите са строги, но са и добър стимул да се работи по-ефективно. Медведев отбеляза още, че постепенно се променя структурата на икономиката - Русия все по-малко зависи от пазарите на суровини и е по-готова за външен шок. Според него резултатите от развитието на икономиката трябва да се превърнат във факт от всекидневието на руснаците, а не да останат само "новина от телевизора."

По-рано той отбеляза, че в Русия има почти 19 млн. души, които са бедни и напомни, че се създава регистър за слаобоосигурените семейства, за да има информация кой най-много има от помощ. Пилотният проект стартира в осем региона на Руската федерация. По думите му за борбата с бедността трябва да се предприемат мерки за подобряването на образованието.

В своя отчет руският министър-председател заяви подобряване на жилищните условия на руснаците и се похвали с над новопостроени 1 млн. жилища през 2018 година.

Край - в Русия вече де факто не можеш да правиш апартамент на хотел

Руският президент Владимир Путин подписа закон, забраняващ хотелската дейност в жилищни сгради, предаде БГНЕС. Забраната засяга конкре...

Actualno.com

Етикети:

 • Propaganda 4 Propaganda преди 10 месеца Профил на трол?
  Това се нарича Пропаганда. Използва се изключително арогантно по време на война. Сега само ядрената такава не може да се развихри, иначе другите аспекти: икономическа, политическа, културна, дезинформираща, лайнираща, и т.н., е в апо гея си. Като съседна статия за китаеца, които продал детето си за купа ядене. Има лошотии и в ИмАЩ, но там важи: или хубаво, или нищо.
 • Анонимен 3 Анонимен преди 10 месеца Профил на трол?
  ЗАГЛАВИЕТО ВИ НЯМА НИШО ОБЩО СЪС СЪДЪРЖАНИЕТО НА ИЗКАЗВАНЕТО! А ПОНЕЖЕ СКОРО ПОСЕТИХ РУСИЯ ИСКАМ ДА ВИ КАЖА ДА НЕ ПИШЕТЕ ИЗМИСЛИЦИ - ТАМ МАГАЗИНИТЕ ПРЕЛИВАТ ОТ КАЧЕСТВЕНА ХРАНА НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ, А В ЛУКСОЗНИ ЗАКУСВАЛНИ СЕ ХРАНИШ ОБИЛНО + БИРА ЗА ОКОЛО 3,50 ЛЕВА!? ЕДНАТА ОТ ТЯХ "МУ МУ" БЕШЕ НА АРБАТ!? ОТИДЕТЕ И ВИЖТЕ С ОЧИТЕ СИ - КРАСОТА И ЧИСТОТА!
 • Rmn 3.1 Rmn преди 10 месеца Профил на трол?
  Достъпни цени...? Малко съм против! Бях в Москва през 2017, цените бяха например: в супера - кило домати = 10лв, кило месо също, бира 0,5 започва от 2 лв. Един обикновен букет цветя - над 50 лв. Курса тогава беше 77 р./евро. Бях и на 100км от МКАД и цените бяха подобни. Преценете...
  : 5 !
 • Анонимен 3.2 Анонимен преди 10 месеца Профил на трол?
  Тя всъщност и статията няма нищо общо с изказването. Това са извадени думи от контекста. Има в нета цялото изказване, кого лъжете?
  : 1 !
 • Анонимен 2 Анонимен преди 10 месеца Профил на трол?
  ЗАГЛАВИЕТО ВИ НЯМА НИШО ОБЩО СЪС СЪДЪРЖАНИЕТО НА ИЗКАЗВАНЕТО! А ПОНЕЖЕ СКОРО ПОСЕТИХ РУСИЯ ИСКАМ ДА ВИ КАЖА ДА НЕ ПИШЕТЕ ИЗМИСЛИЦИ - ТАМ МАГАЗИНИТЕ ПРЕЛИВАТ ОТ КАЧЕСТВЕНА ХРАНА НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ, А В ЛУКСОЗНИ ЗАКУСВАЛНИ СЕ ХРАНИШ ОБИЛНО + БИРА ЗА ОКОЛО 3,50 ЛЕВА!? ЕДНАТА ОТ ТЯХ "МУ МУ" БЕШЕ НА АРБАТ!? ОТИДЕТЕ И ВИЖТЕ С ОЧИТЕ СИ - КРАСОТА И ЧИСТОТА!
 • Допълнение 1 Допълнение преди 10 месеца Профил на трол?
  Медведев прикани руснаците да свикват да са гладни, тъй като само по този начин ще се осигурят средства за новите оръжия с които Русия ще изпревари САЩ.