Меркел и провинциалните ръководства в Германия обсъждат удължаване на мерките

2348
Меркел и провинциалните ръководства в Германия обсъждат удължаване на мерките
Снимка: Getty Images/Guliver

Както министърът на финансите Олаф Шолц, така и провинциите, управлявани от социалдемократите и консервативната Бавария, се обявиха днес за поддържане на затварянето на обществения живот в подготвителни консултации за срещата между Меркел и регионалните лидери, съобщава „Дойче Веле“.

В изявленията си пред пресата Шолц, който е вицеканцлер в коалиционното правителство между християндемократите и социалдемократите, счита за "много вероятна" възможността за удължаване на настоящата ситуация до първата половина на февруари и за договаряне на формули за разширяване и регулиране на дистанционната работа. "Колкото повече граждани работят от вкъщи, толкова по-малко задръствания в обществения транспорт ще намерят тези, които не могат да работят дистанционно“, каза той.

Меркел удължи националното блокиране до края на януари

Меркел удължи националното блокиране в Германия до края на януари, предаде БГНЕС. Германия удължи и засили частичното си заключване с ...

Помощта и обезщетенията за големи или малки компании, както и за самостоятелно заети лица, които трябва да държат бизнеса си затворен, ще продължат "толкова дълго, колкото е необходимо", гарантира той, за да напредват, че се предлагат някои подобрения на сегашната система, макар и без да се посочват. Заедно с удължаването на ограниченията, може да бъде одобрено и допълнение за задължителното използване на маски FFP2 в обществения транспорт и магазините - както вече е в сила от днес в Бавария. От друга страна, възможността за издаване на нощен полицейски час в национален мащаб, по образа на френския модел, поражда разделение, тъй като някои провинции го смятат за ненужно. От ноември всички развлечения, култура и гастрономия са затворени в Германия, ситуация, която беше разширена с влизането през декември до всички търговски дейности или несъществени услуги. Занятията в класната стая бяха преустановени в средата на декември и ще бъдат възобновени най-рано в началото на февруари.

На последната среща на Меркел и провинциалните ръководства в началото на месеца бяха договорени и ограничения за мобилност - радиус от 15 километра около съответния град или област - където седмичната честота от 200 случая на 100 000 жители.

През последните дни в Германия се наблюдава явно забавяне на новите инфекции, въпреки че здравните власти предупреждават срещу евентуално разпространение на британския или южноафриканския вариант.

Контролът върху разпространението на германска територия на тези нови варианти е от ключово значение, тъй като тези мутации изглежда са по-заразни, заяви днес министърът на здравеопазването Йенс Шпан. "Изглежда, че те не влияят на тежестта на заболяването. Но те заразяват много повече хора. Това означава по-голяма хоспитализация и по-голяма заетост на интензивните отделения", подчерта той.

Последното новогодишно обръщение на Меркел: Преодоляването на пандемията бе и е задачата на века

В последното си новогодишно обръщение към нацията в качеството си на канцлер на Федерална Република Германия, Ангела Меркел определи пр...

Общият брой на смъртните случаи с или от COVID-19 от началото на пандемията е 46 633 в Германия, а този на инфекциите достига 2 040 659, според данни на Института по вирусология „Робърт Кох“ .

През последните 24 часа са регистрирани 7141 нови случая на COVID- 19 и 214 смъртни случая, най-ниските цифри от седмици. По този начин кумулативната честота на новите случаи за една седмица и 100 000 жители е спаднала със 134,4.

Максималната дневна оценка на смъртните случаи е регистрирана през миналия четвъртък с 1 244 смъртни случая, докато тази на инфекциите е отчетена на 18 декември с 33 777 нови инфекции.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Нарушаване на пътните правила в чужбина: ЕС с по-строго законодателство

Нападение с нож в училище в Уелс, има ранени

Истинската причина за ареста на заместника на Шойгу е държавна измяна. Песков: Това са глупости

За първи път Киев и Москва преговаряха за връщане на украински деца: Какви са резултатите?

Факт е първата директива в ЕС за правата на работещите през онлайн платформи

Не искал руски паспорт: 88-годишен украинец избяга от окупирания Донецк с една раница на гръб

Руски заплати и отгоре, но няма лекари, учители, инженери в окупираните украински земи

"Мръсното бельо" на арестуван за корупция заместник на Шойгу бързо излиза: Живеел като герой от "Майстора и Маргарита" (ВИДЕО)

"Герой" от "спецоперацията": Бивш наемник на "Вагнер" влиза в затвора за жестоко изнасилване и убийство

Великобритания ще предаде на Украйна за първи път високоточни бомби с лазерно насочване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа