Меркел настоява в Германия да бъде въведен полицейски час

2313
Меркел настоява в Германия да бъде въведен полицейски час
Снимка: Getty Images/Guliver

Парламентарната опозиция в Бундестага на Германия отхвърли поправките в Закона за епидемиологичната защита, предвиждащи затягане на мерките в борбата с пандемията от коронавирус. Всички опозиционни фракции изтъкнаха различни причини за своето несъгласие с поправките, предложени от федералното правителство на канцлера Ангела Меркел.

Според партията на „зелените”, предложенията не са достатъчно радикални и те самите смятат, че са необходими по сурови мерки. Лявата партия не е готова „да даде карт бланш на федералното правителство” за действия по негово усмотрение, заяви ръководителят на фракцията Дитмар Барш. Според него, в борбата с пандемията властите прилагат много тежки мерки спрямо училищата и детските градини, от които децата страдат. В същото време управляващите се страхуват да предприемат решителни стъпки в областта на икономиката.

В телефонен разговор с Меркел Путин обвини Украйна в провокации

Руският президент Владимир Путин и германският канцлер Ангела Меркел "изразиха безпокойство" заради скока на напрежението в Източна Укр...

Фракцията на Свободната демократическа партия се обяви против поправките за въвеждане на полицейски час от 21:00 до 05:00 часа. Според тях предложението не е конституционно издържано. Освен това то не прави разлика между ваксинираните и лицата, на които все още не им е поставена ваксина, а освен това не отчита епидемиологичната ситуация в отделните региони.

Дяснопопулистката „Алтернатива за Германия” смята, че федералното правителство „се опитва да пробута през задната врата закон за извънредното положение” и планира „безкраен локдаун”.

Канцлерът Ангела Меркел подкрепи пред депутатите въвеждането на полицейски час като част от борбата с третата вълна на коронавирусната епидемия. Предимствата на тази мярка са повече от недостатъците, смята тя. Освен това трябва да се намалят контактите и мобилността на хората. Меркел подчерта нарастващия брой пациенти в отделенията за интензивна терапия в германските болници.

Тя призна, че в Германия текат ожесточени дебати по въпроса за полицейския час.

Франция с полицейски час от събота

От 16 януари френското правителство въвежда полицейски час, който ще важи за цялата територия на Франция, съобщи премиерът Жан Кастекс....

„Вирусът не прощава половинчати решения и нерешителност – с него не може да се преговаря. Вирусът разбира единствено езика на решителните действия”, заяви канцлерът, опитвайки са да убеди депутатите да одобрят внесеното от правителството предложение за промяна в закона. Целта е да се унифицират различните правила относно ограниченията, които в момента действат в 16-те федерални провинции на Германия.

Междувременно направено проучване показа, че 46% от германците са против въвеждането на полицейски час за борба с коронавируса. В подкрепа на забраната да се излиза от къщи нощно време са се обявили 51% от анкетираните. , Дойче веле

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Песков като панаирджийска мечка: Весели жената на нарочен за най-корумпиран в Русия (СНИМКА)

Арести в Англия заради смъртта на мигранти

В Русия погребаха Зеленски и Байдън, Скабеева говори с гробовен глас за ракетите ATACMS (ВИДЕО и СНИМКА)

Политическа криза: Испанският премиер мисли за оставка

Украйна конфискува активи на назначения от Русия губернатор на Запорожка област

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 25.04 - Байдън подписа военната помощ, първата пратка вече е на път

Лукашенко: С Путин решаваме за ядрените оръжия - как и кога

Десетки хиляди полети имали проблеми с навигацията, подозират руска намеса

За създаване на "терористично общество": Русия арестува задочно Гари Каспаров

"Спрете лодките": Лондон с крайни мерки срещу мигрантите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа