Меркел: Вече трябва да намалим броя на пристигащите в Германия мигранти

3189
Меркел: Вече трябва да намалим броя на пристигащите в Германия мигранти
Снимка: Getty Images / Guliver

В обръщение към Християн-демократическия съюз (ХДС) в понеделник германският канцлер Ангела Меркел изказа намерение за намаляване на бежанския поток, влизащ в Германия, предаде БГНЕС.

Канцлерът подчерта, че като водеща икономическа и политическа сила Германия има „хуманитарен императив“ да приема хора, бягащи от безредиците в Сирия. Но след като вече е приела около 1 млн. души, Германия трябва „значително да намали“ броя на новопристигащите. От думите на Меркел става ясно, че от страна на бежанците трябва да бъдат полагани повече усилия, за да бъдат интегрирани в германското общество. Освен това канцлерът напълно отхвърли идеята за мултикултурност, която в някои части на Европа е свързана с политика на стимулиране на различни културни групи да живеят в отделни общности. „Онези, които търсят убежище при нас, също трябва да спазват нашите закони и традиции, както и да се научат да говорят немски," каза Меркел. "Мултикултурността води до паралелни общества, и следователно мултикултурността остава голяма заблуда."

По-рано този месец, Меркел беше определена от сп. „Тайм“ за Личност на годината, отчасти за работата й по управление на бежанската криза в Европа и на дълговата криза на Гърция.

Нейните коментари от понеделник не са нито новост, нито неочаквани, пише в. „Хъфингтън пост“. И припомня, че през 2011 г. Холандия изостави политиката на мултикултурност, която позволяваше на отделени етнически общности да живеят в страната без усилия за интегриране. „“Подходът (към изграждане) на мултикултурно общество и за живот рамо до рамо и да се радваме едни на други ...не успя, провали се“, каза тогава Меркел.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа