Мостът "Моранди" ще бъде разрушен, имало ли е чудо с българин при трагедията?

10469
Мостът "Моранди" ще бъде разрушен, имало ли е чудо с българин при трагедията?
Снимка: Getty Images/Guliver

Злополучният мост "Моранди", част от който се срути на 14 август, ще бъде изцяло разрушен. Това заяви заместник-министърът на инфраструктурата и транспорта на Италия Едуардо Рикси.

"Целият мост „Моранди“ ще бъде разрушен. Това ще доведе до сериозни последствия за автомобилното движение и до проблеми за жителите и превозвачите. Подобен мост не може да се срути от удар на мълния, нито пък от буря. Виновните трябва да бъдат намерени", каза още Рикси.

В Генуа обявиха двудневен траур

Двудневен траур беше обявен в Генуа заради рухването на моста, при което, по последни данни, загинаха 35 души, предаде БГНЕС. „В...

Късно снощи беше съобщено, че български гражданин - шофьор на ТИР се е спасил по чудо при срутването на моста в Генуа. Това предаде италианското издание "Дженова тудей." Оцелял е и хърватски шофьор. След като напуснали камионите си, двамата започнали да помагат на спасителните екипи, допълва изданието. По чудо е оцелял и друг шофьор, който е успял да спре точно преди рухването на моста.

"В момента не разполагаме с точна информация дали сред ранените или загиналите при инцидента със срутилия се мост в Генуа има български граждани", съобщи за агенция "Фокус" генералният ни консул в Милано Росен Руфев. Пред Нова телевизия Руфев повтори преди минути, че няма официална информация за такъв човек и дори използва думите "плод на фантазията" по адрес на новината.

Снимка: Getty Images/Guliver

Някои от загиналите все още не са идентифицирани. Много се надяваме сред тях да няма български граждани. Следим ситуацията, която е достатъчно драматична, допълни още Руфев.

Проверява се запитване от български гражданин във връзка с инцидента в Генуа

Последната ни информация е, че все още няма данни за български граждани, които са пострадали или загинали. Това каза за генералният ни ...

По думите му досега на телефоните, които по-рано бяха оповестени, има само едно запитване от страна на български граждани.

"Държим отворени всички линии, както от страна на българските граждани, така и от органите на реда в самата Генуа, които участват в спасителни операции. Следим постъпващата информация и сме готови да реагираме адекватно", увери Руфев.

Не е било възможно да се предвиди срутването на моста на магистралата в Генуа и е прекалено рано да се установи причината, заяви междувременно директор на акционерното дружество "Аутостраде", което управлява срутилата се магистрала, предаде Ройтерс.

"Срутването беше неочаквано и непредвидимо. Мостът беше под постоянно наблюдение, дори повече, отколкото предвижда законът", заяви Стефано Мариляни, директор на дружеството за района на Генуа, съобщи bTV. По думите му не е имало "никаква причина мостът да се смята за опасен."

На 14 август в 12.00 часа местно време в Генуа се срути част от моста "Моранди". В този момент по него са преминавали десетки коли. По последни данни са загинали 35 души, ранените са 14, пет, от които в критично състояние.

Мост се срути в Генуа, има жертви (ВИДЕО)

20 души са загинали, след като мост, по който минава част от магистрала А10, се е срутил близо до италианския град Генуа, съобщи Rai Ne...

Вижте кадри от мястото на трагедията в галерията ТУК.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Били ли са отворени аварийните изходи в "Крокус Хол" по време на атаката?

Любовчия: Украински военен началник на калъп с две колежки (ВИДЕО)

Задържаха още един заподозрян за атентата в Москва

Ливанският премиер разцелува секретарката на Мелони, помисли я за нея (ВИДЕО)

Руски Су-27 е свален край Севастопол: Отново приятелски огън? (ВИДЕА)

Зеленски предупреди за голяма руска офанзива през следващите месеци (ВИДЕО)

Естония трябва да удвои разходите за отбрана, за да спре руска инвазия: Естонският главнокомандващ

Турция иска разследване на пожара в Германия, при който загинаха българи от турски произход

Страшна реалност: Завърналите се от Украйна руски военни са убили досега близо 60 цивилни в Русия (СНИМКИ)

Хиляди снаряди, планове за бойни машини и ракети: Германия с нов пакет за Украйна

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа