Музеят на Лондон събира мечтите от времето на пандемията

4070
Музеят на Лондон събира мечтите от времето на пандемията
Снимка: iStock

Музеят на Лондон обяви в четвъртък проект за събиране на мечтите на лондончани по време на пандемията на коронавируса като начин за документиране на въздействието на кризата, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

Животът на жителите на британската столица се е променил "не само от ден за ден" заради пандемията, но и "във връзка с това как спим и мечтаем", казват от музея.

Mъж се вряза с кола в полицейски участък в Лондон

Мъж бе задържан, след като удари колата си в полицейски участък в северната част на Лондон вчера вечерта, предаде ДПА. Лондонската пол...

Проектът, наречен „Пазители на съня“, ще има за цел да събере мечтите под формата на устни истории. Той също така ще изследва какво прозрение могат да предложат сънищата за психичното здраве и начините за справяне с външни стресове, особено по време на криза.

Според проучване на King's College London / Ipsos MORI през юни, глобалната криза COVID-19 може да затрудни ума не само в будно състояние, но и по време на сън.

Музият на Лондон стартира инициативата в партньорство с Музея на мечтите, базиран в Западния университет в Канада. Фотейни Аранини, дигитален куратор в Музея на Лондон, , заяви, че записването на сънищата ще му позволи да "документира ключов споделен опит от пандемията", но също така да разшири определението за "музеен предмет". "Традиционно, когато музеите събират сънища, това е под формата на художествено впечатление, например картини или рисунки, повлияни от събитията. Това обаче често може да отдели мечтата от мечтателя", каза тя. „Ще събираме сънищата като устни истории от първо лице с цел да осигурим по-емоционален и личен разказ за това време за бъдещите поколения“, добави тя.

Шарън Сливински, създател на Музея на мечтите, каза, че изследването с Мезуя на Лондон "има за цел да предостави богат ресурс за по-нататъшно разбиране на значението на мечтания живот като механизъм за работа чрез социални конфликти". Проектът ще се проведе през февруари 2021 г. , като обществеността е поканена да говори за своите мечти по времето на COVID-19 с международен екип от обучени експерти. Разговорите ще продължат приблизително половин час и след това ще бъде обсъдено дали да бъдат включени в проекта.

Джонсън: Ще процъфтим мощно при Брекзит без споразумение

Великобритания "може да процъфтява мощно" без търговско споразумение с Европейския съюз след Брекзит. Това заяви премиерът Борис Джонсъ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Джорджа Мелони съди историк за клевета

Пожар в завод в Москва, който прави ракети за ПВО С-300 и С-400

Грешката във възпитанието на принц Хари, за която крал Чарлз III съжалява и до днес

Папата се моли за децата, живеещи в почти робски условия

Приближен на Урсула фон дер Лайен отказа назначение в ЕК

Британски медици: ДДС върху сутиените е дискриминация срещу жените

Франция кани Русия на годишнината от десанта на съюзниците в Нормандия, но не и Путин

Запалиха Олимпийския огън на церемония в Гърция (ВИДЕО)

Зеленски подписа закона за мобилизацията: Откога влиза в сила

Заради техническа грешка: Разведоха мъж и жена без знанието им

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа