Нагласи: Разделение в Германия преди Европейските избори

1853
Нагласи: Разделение в Германия преди Европейските избори
Снимка: Pixabay

В обичащата автомобилите Германия криматичните промени се превърнаха във водещ, но разделящ въпрос за избирателите, които се готвят за евровота.

Ново проучване на Deutschland Trend за националния оператор ARD показва, че 48% от респондентите са посочили изменението на климата като будещо най-голяма загриженост.

Франция и Германия в челен сблъсък за следващия лидер на ЕС

Европейските парламентарни избори следващата седмица ще предизвикат политическа битка за най-мощните постове в Брюксел, като Германия и...

От едната страна са по-младите, градски гласоподаватели, които настояват за незабавни стъпки, за да станат неутрална за въглеродните емисии страна. От друга страна е по-старото, живеещо в провинцията поколение, чийто просперитет израсна от германската икономика, чиято енергия идваше от въглищата и беше задвижвана от автомобилостроенетео, съобщи Си Ен Ен.

„Младите хора сега са много по-ангажирани с дигитализацията“, обяснява Фердинанд Дюденхофер, директор на Центъра за автомобилни изследвания в Дуисбург-Есен.

"Те са почти щастливи да получат най-новия iPhone като подарък вместо кола."

Германия вече пое ангажимент за намаляване на въглеродните емисии през следващата година с 40% спрямо нивата от 1990 г., 55% до 2030 г. и до 95% през 2050 г. Не е ясно обаче дали страната може да постигне тези цели.

Производството на енергия е безспорно водещата причина за емисиите, а Германия обеща да преустанови използването на въглищни електроцентрали и да ги замени с възобновяеми енергийни източници до 2038 г. Но транспортът е следващата водеща причина за емисиите, а принуждаването на германците да се откажат от колите си е в центъра на политическия и културен дебат на страната.

Българите в Германия ще могат да гласуват за Европарламент за първи път в 21 града

Българските граждани в Германия ще могат да гласуват в 13 допълнителни секции по време на изборите за членове на Европейски парламент о...

Не е чудно, че автомобилите имат специално място в Германия.

Родина на Фолксваген, БМВ и Даймлер-Бенц страната произвежда 5,5 милиона леки автомобила през 2017 г., сочат данни на Агенцията за търговия и инвестиции на страната.

Автомобилната индустрия наема над 820 000 души и генерира около 20% от промишленото производство на Германия. Аутобантите – райски магистрали без ограничения за шофьори, които обичат скоростта, пресичат страната.

Но автомобилната индустрия е силно засегната, отчасти поради разсрастването на активността за защита на климата, както и от последствията от "Дизелгейт", скандалът с емисиите от 2015 г., който разкри, че Фолксваген, както и други, са се договорили, за да измамят за нивата на замърсяване от дизеловите автомобили.

Намаляването на продажбите на автомобили беше обвинено за свиването на БВП на страната миналата година, което почти тласна страната към рецесия.

Българските роми в Германия: търсещи работа или живот на помощи

Един български ром в Германия, който работи за по-добър живот, не взема социални помощи, плаща си данъците. Като него има и други - въп...

"Големите сегменти от населението вече са осъзнали, че изменението на климата е най-голямата заплаха. Тъй като светът се насочва към намаляване на емисиите, производителите на автомобили трябваше да променят предишните си модели. И всички те се отдалечиха от старите политики," каза автоанализаторът Дуденхофер.,

"И Фолксваген и Мерцедес, както и БМВ и дори доставчиците заявиха, че искат да станат неутрални по отношение на климата. Нямаме друг избор, освен да минем из;цяло на захранване с електричество. "

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Любовчия: Украински военен началник на калъп с две колежки (ВИДЕО)

Задържаха още един заподозрян за атентата в Москва

Ливанският премиер разцелува секретарката на Мелони, помисли я за нея (ВИДЕО)

Руски Су-27 е свален край Севастопол: Отново приятелски огън? (ВИДЕА)

Зеленски предупреди за голяма руска офанзива през следващите месеци (ВИДЕО)

Естония трябва да удвои разходите за отбрана, за да спре руска инвазия: Естонският главнокомандващ

Турция иска разследване на пожара в Германия, при който загинаха българи от турски произход

Страшна реалност: Завърналите се от Украйна руски военни са убили досега близо 60 цивилни в Русия (СНИМКИ)

Хиляди снаряди, планове за бойни машини и ракети: Германия с нов пакет за Украйна

Кметицата на Париж спешно бе отведена в бомбоубежище при посещението й в Киев (СНИМКА)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа