Навални към жена си: Любовта ти ме спаси

1993
Навални към жена си: Любовта ти ме спаси
Снимка: Getty Images/Guliver

Руският опозиционен лидер Алексей Навални беше изписан от клиниката "Charite" в Берлин, където се лекуваше след предполагаемо отравяне с "Новичок". Активистът изпадна в кома на 20 август и остана в това състояние до 7 септември. На 21 септември той публикува мило обръщение към съпругата си Юля в Instagram. В него той ѝ благодари за грижите и сподели, че именно нейната любов го е спасила.

ВИЖТЕ КРАСИВАТА МУ СЪПРУГА ТУК!

Навални е изписан от болницата

Руският опозиционен лидер Алексей Навални беше изписан от клиниката „Charite“ в Берлин, където се лекуваше след предполагае...

Ето трогателните му думи:

"С Юля имахме годишнина от сватбата на 26 август - 20 години, но дори съм щастлив, че я пропуснах и мога да напиша това днес, когато зная за любовта малко повече, отколкото преди месец.

Вие, разбира се, сто пъти сте гледали подобни неща във филмите и в книгите: един любим човек лежи в кома, а другият с любовта си и непрестанната си грижа го връща към живота. Ние също така направихме. По каноните на класическите филми за любовта и комата. Аз спях, и спях, и спях. Юлия идваше, говореше с мен, пееше ми песни, пускаше музика. Няма да лъжа, че нищо не помня.

Но ще ви разкажа какво помня. Едва ли това може да се нарече "спомен", по-скоро усещания и емоции. Но те бяха толкова важни за мен, че завинаги ще останат в главата ми. Лежа. Вече са ме извели от комата, но не познавам никого, не разбирам какво се случва. Не говоря и не зная какво значи да говориш. Цялото ми време се свежда до това, че чакам кога ще дойде Тя. Коя е тя - не е ясно. Как изглежда също не зная. Дори да успея да фиксирам нещо с поглед не съм в състояние да запомня картината. Но Тя е друга, това ми е ясно, защото през цялото време лежа и я чакам. Тя идва и става главната в стаята. Тя много удобно ми оправя възглавницата. Тя няма тих и съчувствен тон. Тя говори весело и се смее. Тя ми разказва нещо. Когато е до мен, идиотските халюцинации отстъпват. С нея е много хубаво. После тя си тръгва, става ми мъчно и започвам отново да я чакам.

Навални си иска дрехите, с които е бил на 20 август

"Искам си дрехите, с които бях на 20 август, в деня на моето отравяне", заяви руският опозиционер Алексей Навални. По думите му е изте...

Не се съмнявам и за секунда, че това има своето научно обяснение - че съм улавял тембъра на гласа ѝ, мозъкът ми е отделял допамин и така ми е ставало по-леко. Всяко нейно идване беше лечебно, а ефектът на очакването засилваше допаминовото възнаграждение. Но както и да звучи научно-медицинското обяснение, сега зная от собствен опит: любовта лекува и връща към живота. Юля, ти ме спаси и това трябва да бъде включено в учебниците по невробиология."

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Макрон: В Г-20 трябва да сме единни, преди да поканим Русия

Говорител на "Ислямска държава" похвали атентата край Москва

Били ли са отворени аварийните изходи в "Крокус Хол" по време на атаката?

Любовчия: Украински военен началник на калъп с две колежки (ВИДЕО)

Задържаха още един заподозрян за атентата в Москва

Ливанският премиер разцелува секретарката на Мелони, помисли я за нея (ВИДЕО)

Руски Су-27 е свален край Севастопол: Отново приятелски огън? (ВИДЕА)

Зеленски предупреди за голяма руска офанзива през следващите месеци (ВИДЕО)

Естония трябва да удвои разходите за отбрана, за да спре руска инвазия: Естонският главнокомандващ

Турция иска разследване на пожара в Германия, при който загинаха българи от турски произход

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа