Няма официално постъпила информация в СЗО за руската ваксина

2363
Няма официално постъпила информация в СЗО за руската ваксина
Снимка: iStock

До момента Световната здравна организация (СЗО) няма официална информация, че ваксина срещу болестта COVID-19, причинена от коронавируса, може да бъде регистрирана в Русия в близко бъдеще. СЗО изхожда от това, че всяка ваксина трябва да премине необходимите тестове в съответствие с правилата, преди да бъде лицензирана, заяви говорителят на организацията Кристиан Линдмайер на брифинг в Женева.

Журналисти се заинтересуваха колко е безопасна бъдещата руска ваксина и дали тя ще бъде призната от СЗО. В тази връзка Линдмайер обясни, че има няколко доклада за разработването на ваксина в Руската федерация, но в СЗО „не са постъпили официални данни за това, а то е важно“.

ООН: Пандемията води до "катастрофа за поколенията"

Генералният секретар на Организацията на обединените нации Антониу Гутериш предупреди във вторник за "катастрофа за поколения" след най...

"Ако имаше нещо официално по тази тема, тогава нашите колеги от Регионалното бюро на СЗО за Европа, разбира се, щяха да разберат за това", каза той.

„Като цяло има указания и наредби за безопасно разработване на ваксина и това определено трябва да се спазва, за да се удостовери как действа ваксината или лечението и на кого може да помогне“, продължи Линдмайер. Ако някоя ваксина има „отрицателни странични ефекти“, тогава те „могат да надминат положителните ефекти“. "Всички ваксини трябва да преминат през различни тестове и опити, преди да бъдат лицензирани", заяви официалният служител, като подчерта, че правилата и насоките на СЗО за разработване на лекарства трябва да се следват от всички страни-членки на организацията.

Руският фонд за преки инвестиции (RDIF) очаква руската ваксина срещу коронавирус да бъде регистрирана в рамките на 10 дни. Това съобщи в понеделник шефът на фонда Кирил Дмитриев в интервю за телевизионния канал Русия-24. Той подчерта, че в случай на регистрация на ваксината в рамките на следващите 10 дни, Русия ще изпревари не само САЩ, но и всички други страни.

По-рано министърът на здравеопазването на Руската федерация Михаил Мурашко заяви, че клиничните изпитвания на ваксина, разработена от Националния изследователски център по епидемиология и микробиология към Министерството на здравеопазването на Русия, са приключили. Друга ваксина, разработена от Държавния изследователски център по вирусология и биотехнология "Вектор" на „Роспотребнадзор“, сега е на етап клинични изпитвания. Министерството на здравеопазването планира да започне масова ваксинация на населението през октомври.

Здравният министър: Няма да има нови ограничителни мерки, ситуацията в домовете за възрастни е овладяна

Към настоящия момент мерките, които са в България, са абсолютно достатъчни, те са т. нар. "меки мерки". Няма нужда от тяхното разширяв...

Вижте още:

Русия регистрира ваксина срещу коронавирус до дни

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Кулеба: Украйна няма план Б в случай на прекратяване на помощта от САЩ

"Оцеляването на Украйна е важно за САЩ" : Промени ли Тръмп позицията си?

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 19.04 - Може ли Русия да нападне Полша?

Пробив в руски язовир, евакуират хиляди заради невижданите наводнения (ВИДЕО)

Предупреждение от Германия: Русия може да атакува страна от НАТО след 5 години

Заради готвен атентат срещу Зеленски: В Полша задържаха руски агент

Белгия обяви кога първите ѝ F-16 ще отидат в Украйна

Змия ухапа директора на зоопарка в Одеса (СНИМКИ)

ПАСЕ не признава легитимността на Путин: Обвини го в убийство на Навални и изтребване на народи

Арестуваха жена, звъняла на спешен телефон повече от 2000 пъти

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа