Облаците над гръцката управляваща коалиция се сгъстяват

773
Облаците над гръцката управляваща коалиция се сгъстяват
Снимка: Getty Images/Guliver

Въпросът за името на Република Македония, случаят със заловените гръцки войници от Турция, позициите на собственика на ПАОК Иван Савидис са главните точки, около които нарастват противоречията между СИРИЗА и „Независими гърци“ в управляващата коалиция на премиера Алексис Ципрас.

В края на месеца се очаква външният министър Никос Кодзияс да представи в парламента предложенията за решаване на дългогодишния спор за името, който Атина има с Република Македония. Според портала „Ин“ това може да доведе до напускане на правителството от „Независими гърци“ на министъра на отбраната Панос Каменос и всички негови министри. Въпреки това се очаквало той да продължи да подкрепя кабинета.

Заев: Законът за езиците не противоречи на Конституцията

Законът за езиците не противоречи на Конституцията. Никой не може да бъде над Основния закон. Това заяви македонският премиер Зоран Зае...

Допълнително масло в огъня наля и отношението на двете управляващи партии към бизнесмена Иван Савидис. Двете политически сили излязоха с различни позиции, което се оценява от гръцките медии като увеличаване на нетърпимостта между коалиционните партньори и облаци над управляващата коалиция.

„Случаят със Савидис промени отношенията между СИРИЗА и „Независими гърци“. За пръв път информациите за големи проблеми вътре в коалицията се потвърждават както от членовете на СРИЗА, така и от членовете на „Независими гърци“. Ципрас и Каменос няма да се намесят, за да „изгасят“ огъня, както беше в миналото“, пише „Нафтемборики“.

В същото време правителственият говорител Димитрис Санакопулос заяви днес пред радио „Алфа 989“, че няма никакви проблеми между двете партии и правителството ще изкара пълния си мандат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа