Окуражителна реч към британците ще отправи кралица Елизабет Втора

4784
Окуражителна реч към британците ще отправи кралица Елизабет Втора
Снимка: Getty Images/Guliver

Кралица Елизабет Втора ще призове хората да се изправят пред предизвикателствата на пандемията от коронавирус, в рядко специално обръщение към Общността на народите, пише БГНЕС. В позитивна реч тя ще изрази вярата и надеждата си, че всичко ще се подреди и човечеството ще се справи с пандемията. Речта, която ще бъде излъчена днес (05.04.20 г.) е едва 4-тият път в цялото й 68-годишно управление, в което кралицата прави специално телевизионно обръщение извън ежегодното за Коледа.

Кралицата се изправя пред нацията в момент, в който броят на смъртните случаи във Великобритания нарасна до рекордните 708 души за един ден. Сред жертвите на епидемията в страната е и дете на 5 г. Общият брой на починалите на Острова надвиши 4 300, а страната се готви за трета поредна седмица на блокада. Според Бъкингамския дворец, кралицата лично ще благодари на медиците на първа линия и на други ключови служители за усилията им по време на кризата. Речта й е записана в замъка Уиндзор, западно от Лондон.

Борис Джонсън иска от кралицата да прекрати работата на парламента

Британската кралица ще бъде помолена от правителството да прекрати работата на парламента само дни след като британските депутати се въ...

Британският премиер Борис Джонсън, който е с положителен тест за COVID-19, постави правителството си в бойна готовност и призова за колективен отговор на епидемията. Около 750 000 души се отзоваха на призива му да станат доброволци и да подкрепят държавната Национална здравна служба, възрастните хора и уязвимите, които понастоящем са в самоизолация.

В изказването си 93-годишната кралица казва, че се надява "през идните години всички да могат да се гордеят с това, как са отговорили на предизвикателство и тези, които идват след нас, ще кажат, че британците от това поколение бяха най-силни от всички". Припомняме, че тя съпругът й, който е на 98 г. - принц Филип - се преместиха в замъка Уиндзор на 19.03.20 г., като предпазна мярка поради високия риск заради възрастта им. Кралски представители заявиха, че двойката е в добро здраве и спазва правителствените указания.

Най-големият им син и престолонаследник, 71-годишният принц Чарлз, беше в самоизолация в имението Балморал в североизточна Шотландия, след като разви леки симптоми на COVID-19. По видео връзка той официално откри нова полева болница с 4 000 легла в източен Лондон, която ще лекува най-тежко болните пациенти. Кралското семейство прекрати ангажиментите си, а речта е била записана само от един оператор, носещ лични предпазни средства, заявиха кралски служители.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Руската рафинерия край Самара е спряла цялото си производство след удара с дрон

Инструмент за терористите: Кремъл предупреди собственика на „Телеграм“

Путин още не е отишъл в "Крокус Хол", за да не се "меси в работата на специалистите"

Шолц: Редица страни, включително Украйна, обсъждат как да се оформи мирен процес

Бити и заплашвани: В Русия арестуваха журналисти от независими медии (ВИДЕА и СНИМКИ)

След скандала с неявяването руският посланик в Полша избяга от страната

25 хиляди са депортираните в Русия украинци: Принуждават ги да вземат руски паспорт

Няма удар с дрон, но има двама ранени висши руски милиционери: Руската действителност

Чехия разкри руска операция за евроизборите, санкционира кумеца на Путин

Буданов: Русия със сигурност знаеше за подготовката на терористична атака от 15 февруари

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com