Орбан: Терористите използваха масовата миграция

5032
Орбан: Терористите използваха масовата миграция
Снимка: Gettyimages

Терористите използваха масовата миграция през последните месеци, за да се доберат до Европейския съюз. Европейците имат право на самоотбрана. Това каза унгарският премиер Виктор Орбан по повод терористичните атентати в Париж.

"По един брутален и организиран начин терористите използваха масовата миграция, вмъквайки се в тълпата на бягащите и търсещи по-добър живот", каза пред парламента в Будапеща Орбан.

Министър-председателят определи "правото на европейците на самоотбрана, като най-голямо право". "Ние не казваме, че всеки мигрант е терорист, но никой не може да каже колко терористи вече са дошли и колко пристигат всеки ден", каза още Орбан.

Властите в Будапеща затвориха границите със Сърбия и Хърватия, за да спрат масовата нелегална миграция в Унгария.

"Казваха ни, че не било хуманно. Но, аз питам кое е по-човешко? Да затворим границата за нелегалните или да поставим в опасност живота на европейците? Правото на самоотбрана е над всички. По-силно, от която и да е идеология и икономически аргумент", каза още Орбан. "Докато това правителство диша няма да приемем разпределението на квоти, няма да приемем нито един мигрант", каза той, пише БГНЕС.

Атентатите в Париж, при които загинаха 129 души предизвикаха ново напрежение в ЕС относно политиката спрямо мигрантите, след като до трупа на едно от камикадзетата бе открит сирийски паспорт.

Орбан смята, че "Европейският съюз трябва да забрави политическата коректност и да се върне към здравия разум за защита на външните граници, културните и икономически интереси".

Орбан: Опасно е мигрантите да решат демографския проблем

Би било много опасно, ако Европа приеме огромен брой мигранти в опит да реши демографския и икономическите проблеми. Това каза унгарск...

Той се обяви и за гарантиране на правото на гражданите да влияят върху решенията на ЕС. ЕС е слаба, нерешителна и парализирана в тази мигрантска криза, смята унгарският лидер. Според него дори и един допуснат терорист е прекалено много.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа