От Острова: Заразата тръгнала от лаборатория в Ухан

8251
От Острова: Заразата тръгнала от лаборатория в Ухан
Снимка: iStock/Guliver

Според британското разузнаване пандемията от коронавируса може да идва от китайска лаборатория в град Ухан, съобщи в. Daily Mail.

Последните данни не оспорвали информацията, че вирусът има животински произход, но за сметка на това не се изключва възможността той да е предаден за първи път между хора след изтичане от лаборатория в Ухан.

Изданието се позовава на информация от член на британския комитет за справяне с извънредни ситуации "Кобра", който се ръководи от премиера Борис Джонсън.

Твърдение от Русия: Борис Джонсън ще бъде поставен на кислороден апарат.

Експерт от ВМА: Хепатит B и C правят по-големи поражения от коронавируса

Хепатит B или С правят много по-големи поражения от коронавируса и пациентите могат да ги носят цял живот. Синдомът на придобитата имун...

Досега се смяташе, че смъртоносният вирус е бил предаден за първи път между хора от пазар за живи животни в Ухан. Сега британските власти подлагат на съмнение тази теория, пише "24 часа".

В град Ухан се намира Института по вирусология, най-модерната лаборатория от този тип в Китай. Той се смята за едно от най-сигурните съоръжения, построяването му струва над 40 млн. евро. Сградата се намира на километри от пазара за диви животни.

В града обаче има и втори институт - Център за контрол на заболяванията. Той се намира едва на 4 км от т.нар."мокър пазар".

През 2018 г. бе обявено, че в Института по вирусология може да се провеждат експерименти със силно смъртоносни вируси като ебола. Но въпреки репутацията му на висока сигурност има непотвърдени местни съобщения, че работниците в института се заразили, след като са били напръскани с кръв, а след това пренесли заразата в местното население. В същото време се вярва, че в Центъра за контрол на заболяванията са се провеждали експерименти върху прилепи, с цел - да се изследва предаването на вируси върху хора.

Американският експерт по биосигурност проф. Ричард Ейбрайт заяви, че макар доказателствата да показват, че COVID-19 не е създаден в лабораториите на Ухан, той лесно би могъл да "избяга" оттам, докато е бил анализиран.

Китайският вирус е лабораторен експеримент?

Нов доклад на китайски учени поставя под съмнение всички разумни обяснения, които се опитват да намерят специалистите от СЗО и учените ...

Същевременно учени твърдят, че тежките случаи на болестта при здрави и млади хора са заради гените или вирусния товар. Според някои изследователи важен фактор е количеството вирус, постъпило в тялото на заразения. Колкото е по-голяма дозата, толкова по-неблагоприятен е и изходът.

Други смятат, че това е свързано вероятно с генетичната предразположеност. С други думи, има хора, чиито гени ги правят по-уязвими на вируса, докато се разпространява в тялото.

Според италианския професор Клаудио Мастрояни коронавирусът поразява не само белите дробове, а и останалите органи, разпространявайки се на микроциркулярно ниво в последния стадий на заболяването.

Междувременно се засилват спекулациите, че коронавирусът е бил по-широко разпространен преди официалното съобщение на Китай пред СЗО от 31 декември, 2019 година. Actualno.com има сигнали от Турция за прекарали болест като тежък грип хора дори преди декември, които сега са тествани и е излязло наличие на антитела срещу SARS-CoV-2.

Още: "Оптимистични новини от Италия за коронавируса, но като цяло по света положението е тежко"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Русия наложи вето в ООН на резолюция, засягаща Северна Корея

Макрон: В Г-20 трябва да сме единни, преди да поканим Русия

Говорител на "Ислямска държава" похвали атентата край Москва

Били ли са отворени аварийните изходи в "Крокус Хол" по време на атаката?

Любовчия: Украински военен началник на калъп с две колежки (ВИДЕО)

Задържаха още един заподозрян за атентата в Москва

Ливанският премиер разцелува секретарката на Мелони, помисли я за нея (ВИДЕО)

Руски Су-27 е свален край Севастопол: Отново приятелски огън? (ВИДЕА)

Зеленски предупреди за голяма руска офанзива през следващите месеци (ВИДЕО)

Естония трябва да удвои разходите за отбрана, за да спре руска инвазия: Естонският главнокомандващ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа