Пандемията спаси множество бракове в Испания

1347
Пандемията спаси множество бракове в Испания
Снимка: Pixabay.com

Молбите за развод в Испания са намалели с повече от 40% по време на карантината. Въпреки това, според Генералния съвет на съдебната власт (CGPJ), който представи данните този понеделник, не могат да се правят заключения относно сантименталната стабилност на испанците, съобщава БГНЕС, позовавайки се на "Евронюз". Исканията за прекратяване на брака по взаимно съгласие са намалели с 41,8% през второто 3-месечие на годината, а тези за развод без съгласие - с 42,4%. Исковете за анулиране на брака също са намалели с 20,8%.

Генералният съвет обаче уточнява, че данните за този период не са сравними с друго време поради забавянето на съдебната система, причинено от пандемията. "Постепенното деескалиране при правораздаването, необходимостта от приемане на мерки за безопасност и хигиена в Съдилищата и постоянството на пандемията направиха характеристиките на спада на всички показатели през това 3-месечие толкова различни от тези на всеки друг предходен период“, коментира агенцията. Като цяло годишният спад на разводите настъпва през последните 3 месеца на годината, съвпадайки с намаляването на активността през летните месеци. В този случай това се случва много рязко през второто 3-месечие.

4 двойки зодиите, които ги чака ужасно болезнен развод

Някои двойки просто не са съвместими. Те не могат да останат под един покрив повече от час, но се чувстват неудобно отделно. Астролозит...

Остава да се види тенденцията през следващите месеци. Например в Китай, процентът на разводите рязко нарасна, когато драконовските ограничения поради пандемията бяха облекчени. Изглежда също така вярно, че по време на кризи тенденцията е в Испания да намаляват молбите за развод.

Около 2008 г. имаше рязък спад в разводите. Испания е десетата страна в Европа с най-висок процент на разводи според данните на Евростат от 2018 г. Този понеделник бяха публикувани и данните за разводите за 2019 г. от Националния статистически институт на Испания. Разводите следват низходяща тенденция с 95 320 двойки, което е 4,1% по-малко от предходната година. Средната продължителност на браковете е била 16,7 години - значително по-малко, отколкото през 2018 г. Процентът на съжителство без брак се увеличава до 37% от случаите - цифра в постоянна прогресия, с 10,9% по-висока от 2018 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

25 хиляди са депортираните в Русия украинци: Принуждават ги да вземат руски паспорт

Няма удар с дрон, но има двама ранени висши руски милиционери: Руската действителност

Чехия разкри руска операция за евроизборите, санкционира кумеца на Путин

Буданов: Русия със сигурност знаеше за подготовката на терористична атака от 15 февруари

Никой не работи истински Русия да бъде победена в Украйна: Силни думи (ВИДЕО)

Путин убеждава войниците си, че няма да се бият с НАТО (ВИДЕО)

"Луфтханза" прекратява стачките

Силен трус разлюля Северна Италия

Да сринем Харков квартал по квартал: Призив на пропагандист номер 1 на Русия (ВИДЕО)

Рекорден брой мигранти са отишли във Великобритания

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа