Папа Франциск превръща лятната си резиденция в музей

1189
Папа Франциск превръща лятната си резиденция в музей
Снимка: Getty Images/Guliver

Историческата извънградска резиденция на главата на Римокатолическата църква Кастел Гандолфо в едноименното градче над живописното езеро Албано, ще се превърне в музей, поне по време на понтификата на папа Франциск.

Както съобщава вестник "Ла Република", папата се е отказал от известния дворец с голям парк, където обичаха да прекарват летните месеци неговите предшественици. От 21 октомври всички стаи на двореца ще са отворени за посетителите. Впрочем папата отвори от 1 март 2014 г. за широката публика градините на Апостолическия дворец в Кастел Гандолфо.

Папата дари 5 хил.евро за Голямата базилика в Плиска

Папа Франциск е отпуснал сумата от 5 хил. евро за реставриране на Голямата базилика в Плиска. Това се съобщава в писмо до историческия ...

Зоната на лятната папска резиденция заема петдесет и пет хектара и е разположена в римската провинция Кастели Романи (в букв. превод – Римски замъци), която е част от екстратериториалните площи на Светия Престол в Италия. Те са предоставени на Светия Престол по силата на Латеранския договор от 1929 г., доколкото представляват извънградска резиденция на Папите още от епохата на Урбан VІІІ (17 в.).

В градините „Барберини”, които до днес бяха малко познати, могат да бъдат видени изключителни природни и археологически забележителности: Градината на Магнолията, Пътеката на розите, Пътеката на ароматните билки, Пътеката на нинфеите, градината „Белведере”. В близост до вила „Барберини”, с изглед към езерото Албано, се намира вилата на император Домициан, също вече достъпна. Посетителят ще може да се потопи в руините на императорския театър. От площад „Куадрато” или от градините „Белведере” пък се открива невероятна гледка към областта Лацио, та чак до синята линия на Адриатическо море.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа