Папа Франциск: Сексът е дар Божи

5788
Папа Франциск: Сексът е дар Божи
Снимка: Getty Images / Guliver

Папа Франциск заяви по време на беседа с млади вярващи от Франция, че сексът е "дар Божи". Пълният текст беше разпространен от пресслужбата на Ватикана и цитиран от БНР.

"Сексуалността и сексът са дар Божи. Няма табута. Това е дар, който Бог ни дава. Той има две цели - да обичаш и да продължиш живота. Това е страстна любов, истинската любов е такава. Страстната любов между мъжа и жената води към вечен живот", каза Светият отец.

Папа Франциск: Мафиотите не живеят според християнските норми

Мафиотите не живеят християнски. Не може да вярваш Бог и да си мафиот. Това заяви папа Франциск по време на свое посещение в Палермо. Т...

Папата цитира Библията, според която Бог е създал мъжа и жената по своя образ и подобие и припомнил думите на Исус Христос, че заради любовта мъжът и жената ще напуснат своите семейства и ще станат "един човек" "Сексуалността трябва да бъде в тези граници – в любовта между мъжа и жената заради продължението на живота", каза още главата на Римокатолическата църква.

Човешката слабост може да накара хората да използват сексуалността си по начин, който не следва Божия замисъл, но това е "сексуалност, отделена от любовта и използвана за забавление", каза той, цитиран от онлайн изданието Cruxnow. Папа Франциск критикува порнографията с думите, че тя е част от "лъжовна индустрия".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа