X
 
 

Паси: НАТО приравни Путин към терористичната заплаха

2837 57
Паси: НАТО приравни Путин към терористичната заплаха
Снимка: БГНЕС
НАТО приравнява Владимир Путин към терористичната заплаха. България обича да бъде шпионирана от Русия - най-голямата шпионска база на руснаците е на 30 км от границата ни в Ниш. В българското ДНК е залегнала "политиката на снишаване". Китай беше отркоен като новият "смарт противник", с когото НАТО трябва да има диалог. Това бяха някои от изводите на председателя на Атлантическият клуб в България Соломон Паси след срещата на върха на НАТО в Лондон, които той разви пред НОВА тв.

За Русия и НАТО: "Това, което се очерта в Лондонската среща е, че най-голямата заплаха за НАТО се очертава президентът Путин. Той се приравнява към терористичната заплаха и затова беше казано, че към Русия, НАТО трябва да се отнесе с "масивна отбрана" и "диалог", разбира се. Аз си спомням преди 30 г. Лондонската декларация на НАТО, тогава Вьорнер говореше за нея. В нея е посочено, че Москва вече не е заплаха. Той беше супер щастлив и радостен, горд от това. България тогава беше още член на Варшавския договор и Вьорнер ни каза - вижте, Москва вече не е заплаха за нас. Днес нещата се преобръщат. И те започнаха да се преобръщат първо с анексирането на Северните територии на Грузия, а след това и с анексията на Крим.", разви анализа си Соломон Паси.

Соломон Паси: Няма как да откажем на НАТО, ако поискат да оставят военна техника

Разгръщането на военна техника е необходимост, а не е по желание. Хубаво е, че вече има повече страни членки на НАТО, в които вече има ...

За руския шпионаж и България: "Руският шпионаж не е случайност. Той е много добре планирана глобална операция.", започна председателят на Атлантическия клуб в България."Имам чувството, има такова обществено мнение и у властите се забелязва - нашите власти обичат руския шпионаж. Обичат България да бъде шпионирана от Москва. Има една такава любов", иронично коментира темата Паси.

"Това, че Путин е изгонил един - двама български дипломати не е толкова страшно. Путин е благодарен на България за това, че България пуска руските самолети със руско оръжие да отиват в Сърбия, където на 30 км в територията в град Ниш е най-голямата шпионска централа на Русия. Най-голямата шпионска централа на Русия е само на 30 км от България и тя искаше и не знам дали е получила дипломатически статут в Сърбия. Как да не е радостен?" , продължи тезата си Паси. Не изглежда като благодарен, контрира го Виктор Николаев. "Не, не, не това с изгонването на дипломати е пинг-понг. Това са стандартни действия. Вие изгонихте, ние ще изгоним. Вие - по-ниско ниво, ние ще изгоним по-високо ниво", категоричен беше бившият външен министър на България.

"Това, за което малцина обвиняват Тодор Живков, а трябва, е политиката на снишаването. Той за много неща трябва да бъде обвиняван. Но политиката на снишаването влезе в българското ДНК. Българското ДНК носи тази политика. И това виждаме и днес с руските самолети и ако щете и с тоя Турски поток, който е голям удар по България. "Турски поток" е един много сериозен проблем за  България, защото вместо да диверсифицираме енергийната си политика - източници, доставчици и пр., ние даваме още на Русия. Добре е да са повече и различни (доставчиците и маршрутите за доставки), но те са повече и еднакви", каза още Паси.

За новият смарт - противник Китай:  "Това, което НАТО реши за Китай - е, че страната е "предизвикателство". Не "заплаха" като Русия, а "предизвикателство". Необходим е "диалог". И областта, в която е най-интересен Китай в момента е изграждането на 5G мрежата. Тук  ролята на Hauwei, защото Китай се превръща в смарт - противник, за разлика от Русия, която трови. Русия трови Скрипал, Русия трови Гебрев, Русия прави какво ли не по времето на Brexit. Русия е зад всичко в Каталуния и Барселона. Русия е зад Льо Пен във Франция. Зад всичко това е президентът Путин. Китай има едно смарт,  интелигентно поведение. Той планира как да проникне на Запад, чрез 5G мрежата, което е интересен и дългосрочно опасен подход."

НАТО е готова за диалог с Русия от позицията на „силно сдържане”

По време на срещата на върха в Лондон държавите от НАТО успяха да одобрят отбранителен план за Балтика. По-рано Турция се противопостав...

"Все по-важно става създаването на нов съвет НАТО-Китай - нещо, за което Атлантическият съюз говори от доста време.", коментира още Соломон Паси.

Като голяма победа за страната очерта председателят на Атлантическия клуб влизането на България в "клуб 2%": "Добрата новина е че България влезе в "клуб 2%". Това са 9-те държави, поканени от президента Тръмп на обяд, по повод това, че те са постигнали 2% от БВП за отбрана. Това е нещо като НАТОвският Шенген или НАТОвската Еврвозона. Там ще се взимат важни решения за нарпед и България е в тази ексклузивна група. Не хваля правителството за щяло и нещяло, но в този случай трябва да се отдаде дължимото на тези, които направиха сделката за F-16, защото това ни вкара в този клуб.", каза Паси.

"Когато си купите ключалка или си сложите СОТ в апартамента какво хубаво ви се е случило? Не го слагате, за да вис е случи нещо хубаво, а за да не ви се случи нещо лошо. Така че военните разходи са част от охраната, не са част от социалните придобивки. Това го прави всяка държава, дом и кооперация."

Ролята на НАТО и Турция: "Ролята на НАТО не е да регулира отношенията между членовете си, а да направи така, че те да не воюват. Това, което НАТО прави е, че няма война между страните - членки в последните 30 години, които ние помним. Няма мащабна война в Европа и в рамките на НАТО. И трето, няма страна-членка на НАТО, нападната от друга държава. САЩ бяха нападнати от терористи, но не и от друга държава.

Путин: Разширяването на НАТО е опасно за Русия

Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че приближаването на НАТО до границата на Русия представлява заплаха за сигурността на стран...

Паси е доволен, че НАТО най - после обръща внимание и на космоса: "НАТО каза: Космосът се превръща в наша оперативна зона за действие. Арктика е важна тема и връзките с Австралия, Нова Зеландия и Корея са нов приоритет."

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 27 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Да бе джанъм, ама защо "каката" от Варна каза, че всеобичния ни Боцко го чЕка нЕкво руско ресто, защото едни милиони от Южен пАток ги хванала фирата ... Пък той, пАтока де, все се разхождаше из Арабия, там имаше едни танци със саби, пък никой не ти казва ще има ли и танци с куршуми ...
 • От мрежата 26 От мрежата преди 1 месец Профил на трол?
  Coлoмoн Пacи e бългaрcкo пoмaчe. Рoдeн e в ceлo Cтoйкитe, Cмoлянcкo. Мaйкa му e oт Рoдoпитe, бaщa му e eврeин. Тoвa рaзкри в "Дикoff" Кocтaдин Чaкърoв, cъвeтник нa Т. Живкoв .
 • Анонимен 26.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  ТЪ КВЪ СТАНА КЯ - Мелезът Соломончо бил помаче ! "Кът съм Помак да не съм Ъхмак, да ям зелени краставици ...
  : 0 !
 • Октомври 25 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  соросоид 22,1 мечтае за война с Русия , но пък обвинява за това 22. А , пък соросоид 24 пише пък нещо изключително различно от соросоид 22.1 . И можем да заключим , че соросоидите / евроАтлантиците/ са шизофреници и джендъри разбира се.
 • Октомври 25.1 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  Те разбира се като соросоиди са и Врагове на Народа. и проповядват и упадъчен либерализъм. И са приятели и ятаци на ислямистките фашаги. Но , в България обикновено Побеждават Прогресивните сили.
  : 0 !
 • Анонимен 24 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  ГОВНОЯД 22, за война са необходими поне 2 съпоставими сили - такива няма, а и НАТО унищожи ссср без да влиза! НАТО унищожи ссср, НАТО ще унищожи и русия! НАТО притежава 70% от бойните ресурси на тази платета, а само военните разходи на САЩ – т.е. мощ и влияние – са по-големи от тези на 10-те изброени страни взети заедно: Китай, Русия, Британия, Япония, Франция, Саудитска Арабия, Индия, Германия, И виж още ›› талия и Бразилия: http ://www .businessinsider.com/chart-of-defense-spending-by-country-2014-2
 • Анонимен 24.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Това е ДРИСОКА Циклоп, тъп ПСИХАР до побъркване !
  : 0 !
 • Анонимен 23 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  чифутчето що ни оди у хизруел?
 • Анонимен 23.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Соломончо бил с три мъдета (я'йца по еврейски), та там такива изроди не искали - в окупирана Палестина !
  : 4 !
 • Анонимен 22 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  САЩ нали са се нагърбили с мисията да се борят с тероризма... Хайде сега да ги видя, как ще влязат с войски в Русия!
 • Анонимен 22.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Глупако, за Трета световна ли мечтаеш, бляд?
  : 4 !
 • Анонимен 21 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Уродът чифутин : "Майната му на православието" !Ех, Бухенвалд, Бухенвалд ...
 • Анонимен 20 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  чифе дагу дефа!!
 • Анонимен 20.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  чифут е и Путлер - внимавай да не те загубим
  : 5 !
 • Анонимен 19 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  До пенясалите руфобии: Моля изтрийте си смърдящите г@зеtа, пардон устета, и си изпийте транквихапчетата. Русия е фактор, и прилича на влак, който върви в избраната от него посока, заобиколен от глутница малки, средни и големи кучета, наивно опитващи се да ухапят локомотива. По-страхливите от тях, се мъчат да си захапят опашката, тичайки в безумен кръг.
 • Анонимен 19.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Таваришчь, това сам ли го измисли?! Как още не си хванал тоя влак и право в Масква?!
  : 9 !
 • Анонимен 19.2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  19.1 Циклопчо, Дъртако тъп, та на теб от омраза са ти излезли мазоли на дирника ! Плюй плужеко, плюй .
  : 7 !
 • Borislav Popov 18 Borislav Popov преди 1 месец Профил на трол?
  Кефи ме как винаги Монката Паси кара всички руски подлоги да вият на умряло като бити псета - безценно :) А както знаем русофилите обичат да бъдат изнасилвани от руснаци. ХаХаХа Мони отново разквича руската измет!
 • Анонимен 18.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Не му вярвам. Баща му е комунист, синът му е комунист, навярно и той е агент.
  : 10 !
Нагоре