Планът на Австрия за коронавируса - дълга борба и крути мерки

4655
Планът на Австрия за коронавируса - дълга борба и крути мерки
Снимка: Getty Images/Guliver

Днес, 30 март, канцлерът на Австрия Себастиан Курц ще обяви новите мерки за борба срещу разпространението на коронавриуса в страната. По информация на сайта "ое24", те ще бъдат затегнати допълнително, пише БГНЕС.

В супермаркетите в страната ще може да се влиза само с предпазна маска, каквато ще може да се купи на входа на всеки магазин срещу скромна сума. Така ще се предотврати разпространението на вируса вътре в супермаркетите и, съответно, заразяването на нови хора с него.

Първоначално СЗО не даваше задължителна препоръка да се носи марка, но специално от Южна Корея съветите са да се носи маска, а азиатските държави се оказаха едни от най-добрите що се отнася до сдържането на епидемията. Освен това, по този начин хората психически стигат до убеждението, че една от задачите им е да предпазват другите.

Австрия забранява събирането на повече от пет души на едно място

В опит да спрат разпространението на коронавируса, властите в Австрия забраниха събирането на повече от пет души на едно място. От вто...

Очаква се най-рано в края на април или началото на май на бъдат отворени някои от магазините в страната, които не са за хранителни стоки. Според проекта, първи ще бъдат тези за строителни материали, които постепенно ще бъдат последвани и от други специализирани магазини. Разбира се, при строго определени правила, като максимално допустим брой клиенти в магазина.

През май стъпаловидно ще бъде разрешено отварянето на ателиета в областта на услугите, например фризьорските салони. Разбира се, там също ще бъдат спазвани строго изискванията срещу разпространение на коронавируса като минималната дистанция между фризьора и клиента.

Успоредно с фирмите в областта на услугите през май се планира стъпаловидно служителите в офисите да се върнат на работните си места.

Едва след края на май гражданите на Австрия ще може да се насладят на храната в любимия си ресторант - поне това е планът. Заведенията ще отворят врати при спазване на определени изисквания като съблюдаването на задължителна дистанция между клиентите. Първоначално те ще работят само през деня, докато отварянето и на нощните заведения ще отнеме повече време.

Големи групови събития няма да се провеждат още дълго време. Едва в средата на лятото, евентуално през юли, се очаква те да бъдат отново разрешени.

Виена въвежда забрана за влизане на хора от Италия в Австрия

Канцлерът Себастиан Курц заяви, че Австрия ограничава пътуването от Италия, която е силно засегната от коронавируса. Той каза на реп...

Евентуално през юли може да се очаква и отварянето на границите и летищата – отново при спазването на определени ограничения.

През лятото училища, детски градини и университети ще останат затворени. Учебният процес може да започне едва през септември.

Ограниченията за придвижване ще останат в сила най-малко до началото на май, като мерките ще бъдат премахвани поетапно. Очаква се за възрастните и хората от рискови групи ограниченията за придвижване да останат в сила до есента.

Съгласно данните на "Джонс Хопкинс", в Австрия има потвърдено болни 8788 души, смъртните случаи са 86, а за оздравели се считат 479.

Още: "НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 30 март"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Били ли са отворени аварийните изходи в "Крокус Хол" по време на атаката?

Любовчия: Украински военен началник на калъп с две колежки (ВИДЕО)

Задържаха още един заподозрян за атентата в Москва

Ливанският премиер разцелува секретарката на Мелони, помисли я за нея (ВИДЕО)

Руски Су-27 е свален край Севастопол: Отново приятелски огън? (ВИДЕА)

Зеленски предупреди за голяма руска офанзива през следващите месеци (ВИДЕО)

Естония трябва да удвои разходите за отбрана, за да спре руска инвазия: Естонският главнокомандващ

Турция иска разследване на пожара в Германия, при който загинаха българи от турски произход

Страшна реалност: Завърналите се от Украйна руски военни са убили досега близо 60 цивилни в Русия (СНИМКИ)

Хиляди снаряди, планове за бойни машини и ракети: Германия с нов пакет за Украйна

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа