X
 
 

Победителят на президентските избори в Украйна иска да възобнови мирния процес със сепаратистите

982 0
Победителят на президентските избори в Украйна иска да възобнови мирния процес със сепаратистите
Снимка: Getty Images/Guliver
Победителят на президентските избори в Украйна Владимир Зеленски обяви, че ще възобнови мирните преговори със сепаратистите в Източна Украйна, а в тях ще участват Русия и Запада, предаде БГНЕС.

"Във всеки случай ще продължим мирния процес от Минск, ще го възобновим", заяви Зеленски на пресконференция след като екзит пол проучване показа, че той печели 73% от гласовете.

Зеленски спечели в Украйна, но официално резултатите ще бъдат обявени чак на 30 април

Официалните резултати от президентските избори в Украйна ще бъдат обявени на 30 април, съобщи заместник-ръководителят на Централната из...

"Мисля, че ще направя и персонални промени", каза още Зеленски и призна, че обмисля смяна на главния прокурор на страната. Новоизбраният президент обясни, че е готов да потърси помощ от досегашния държавен глава Петро Порошенко, ако му потрябва такава. Зеленски допусна, че може да назначи Порошенко на държавна длъжност.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Предсказание 1 Предсказание преди 9 месеца Профил на трол?
    Победителят на президентските избори в Украйна иска да възобнови мирния процес със сепаратистите и подобно на Богдан Хмелницки ще доведе до ново обединение на Украйна с Русия.