Популярен в Telegram руски източник казва, че Путин е опериран и ще го оперират пак

42229
Популярен в Telegram руски източник казва, че Путин е опериран и ще го оперират пак
Снимка: Getty Images

Миналата седмица руският президент е преживял спешна операция през нощта, предстои му още една. Според непотвърдена информация на популярния руски Telegram канал "Генерал СВР" това се е случило в нощта на 12 срещу 13 май.

В петък, 13 май, руският президент Владимир Путин проведе среща чрез видеоконферентна връзка с постоянните членове на Съвета за сигурност на Русия. Срещата беше редова, без значими дискусии и още повече без вземане на решения. Всичко би било наред, но руският президент Владимир Путин не проведе тази среща в реално време. Встъплението беше записано предварително, а закритата част премина с помощта на компютърна графика и технологията Deepfake, за да се създаде илюзията за присъствието на Путин. Трябва да кажем, че „експериментът“ беше успешен.

Част от участниците в съвещанието бяха наясно какво се случва, а останалите толкова се страхуват от Путин, че не можаха да допуснат мисълта за "подмяна". Внимателните наблюдатели забелязаха отсъствието на заседанието на ключовата фигура на Съвета за сигурност Николай Патрушев, той не пожелал да участва в „цирка“ и бил зает с по-важни неща. Вячеслав Володин и Валентина Матвиенко не бяха поканени да участват в срещата, опасявайки се, че ако експериментът се провали, тогава тези двамата може да се разприказват в близкото обкръжение, а подобни ексцесии са недопустими. Путин е провел разговора с Шолц лично.

Сега основната причина, поради която руският президент Владимир Путин отсъства и защо беше устроен експериментът на срещата. В нощта на четвъртък, 12 май, срещу петък, 13 май, Путин се е подложил на хирургична процедура за отстраняване на течност от корема. Процедурата преминала нормално, без усложнения. ОБРЪЩАМЕ ВНИМАНИЕ, че тази хирургична процедура не е хирургичната операция, която се препоръчва на президента и която тепърва ще се състои“, пише каналът.

Информацията е непотвърдена, но тя се съгласува с данните, които неотдавна озвучи Алексей Арестович, съветник на кабинета на президента на Украйна. Според него след 9 май Путин е имал нужда от спешна медицинска помощ през нощта. Може би става дума именно за тази операция. Натрупването на течност в коремната кухина може да се дължи на онкологично заболяване. В последните години упорито се носят слухове за сериозно и дори фатално заболяване на Путин. Един от първите, които заговориха за това, беше руският политолог Валерий Соловей, с когото някои руски медии свързват въпросния канал "Генерал СВР".

Слуховете за болестите на Путин напоследък се засилиха и станаха цял букет. През 2022 г. руският ресурс "Проект" пусна голямо разследване, че Путин е придружаван навсякъде от внушителен екип от лекари. Според журналистите хирург онколог прекарва най-много време с диктатора. Наличието на рак при диктатора наскоро беше споменато и лично от ръководителя на военното разузнаване на Украйна Кирил Буданов. Той уверява, че Путин има няколко сериозни заболявания.

Факт е, че напоследък Путин наистина не изглежда много добре. Някои отбелязват подпухналото му лице и силно подутите вени на ръцете. Освен това Путин все по-рядко се появява на публично място. Според Христо Грозев, създател и ръководител групата за журналистически разследванияя Bellingcat обкръжението на Путин смята, че той е неизлечимо болен.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Потенциалните наследници на Путин: Реално ли е Кадиров да го замести?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

25 хиляди са депортираните в Русия украинци: Принуждават ги да вземат руски паспорт

Няма удар с дрон, но има двама ранени висши руски милиционери: Руската действителност

Чехия разкри руска операция за евроизборите, санкционира кумеца на Путин

Буданов: Русия със сигурност знаеше за подготовката на терористична атака от 15 февруари

Никой не работи истински Русия да бъде победена в Украйна: Силни думи (ВИДЕО)

Путин убеждава войниците си, че няма да се бият с НАТО (ВИДЕО)

"Луфтханза" прекратява стачките

Силен трус разлюля Северна Италия

Да сринем Харков квартал по квартал: Призив на пропагандист номер 1 на Русия (ВИДЕО)

Рекорден брой мигранти са отишли във Великобритания

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа