X
 
 

Поредни обвинения към властите в Париж за отравяне с олово заради Нотр Дам

1437 0
photo of Поредни обвинения към властите в Париж за отравяне с олово заради Нотр Дам
Снимка: Getty Images/Guliver
"440 тона олово под формата на дим по време на пожара - това превишава повече от четири пъти годишните емисии на олово в атмосферата за цяла Франция". Така говорителят на екоорганизацията "Робин де Буа" (Робин Худ) Анри Пезерат и изследователят Ани Тебо-Мони обясниха какво е било скрито от френската общественост за пожара, изпепелил Нотр Дам.

Дори със затварянето на Нотр Дам, екологичните групи и ключовият профсъюз настояват длъжностните лица да предприемат допълнителни предпазни мерки, за да защитят непосредствено заобикалящата ги общественост от потенциално вредните оловни отпадъци. А "Робин де Буа" заведе дело заради оловното замърсяване, за което се разбра чак след журналистическо разследване.

Ватиканът реагира на съобщения за фантастични проекти за реставрация на Нотр Дам

Ватиканът прави опит да спре фантастични проекти за реставрацията на Парижката катедрала. Постояннният наблюдател на Светия престол в Ю...

Френският президент Еманюел Макрон призова възстановяването на катедралата да приключи в рамките на пет години, но неговата амбиция може да не стане реалност поради допълнителните щети.

"Първите възстановителни работи няма да се проведат - най-рано - преди първата половина на 2020 година", се отбелязва в официално съобщение на администрацията и се добавя, че "здравето на работниците е абсолютен приоритет".

Припомняме, че в неофициалното състезание за възстановяване на катедралата, организирано от американското студио GoArchitect, което няма нищо общо с френските власти, победиха китайски архитекти.

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители