Пригожин и чеченците почнаха да се зъбят и заканват един на друг (ВИДЕО)

12603
Пригожин и чеченците почнаха да се зъбят и заканват един на друг (ВИДЕО)
Снимка: принтскрийн/YouTube/Turul

Сериозни искри прескочиха между двете военни групи с най-сериозна репутация преди войната в Украйна, които сега се сражават за режима на издирвания от Международния назателен съд в Хага заради систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин. Става въпрос за ЧВК Вагнер на Евгений Пригожин и чеченското формирование "Ахмат" на Рамзан Кадиров.

След като Пригожин коментира в Телеграм състоянието на "Ахмат", къде ще бъдат разположени чеченски бойци и какво ще правят, един от чеченските командири и депутат в Думата (долната камара на руския парламент) Адам Делимханов реагира доста остро. Той публикува специално видео, в което прикани Пригожин да каже къде искат да се срещнат и да му обясни всичко за "Ахмат". Делимханов не се спря дотук и призова създателя на ЧВК Вагнер да спре да се оплаква от руското военно министерство за доставките на боеприпаси, като изрично подчерта, че "всички знаем" какво е направило министерството за "Вагнер" в последните 7-8 месеца, колко много боеприпаси и логистика е предоставена на наемниците на Пригожин. „Дадоха ти повече, отколкото на всички други и въпреки това допусна толкова много убити и ранени в Бахмут. Спри да говориш и да крещиш и кажи къде да се срещнем“, изрично казва Делимханов, като пояснява как Маринка (27 километра югозападно от Авдеевка, като руснаците не могат да я превземат вече година и два месеца) е най-трудното място за бой на фронта в Украйна в момента. Именно там Кадиров обяви, че е получил заповед да изпрати части на "Ахмат".

Отговорът дойде не само от Пригожин, но и от Дмитрий Уткин, по-известен като "Другаря Вагнер". Именно Уткин е човекът, който стои до Пригожин в създаването на наемническата армия и то като военното ѝ лице. Чрез един от каналите в Телеграм на "Вагнер", Уткин се обръща не към Делимханов, а към председателя на чеченския парламент Магомед Даудов. В обръщението той казва, че "вагнеровците" са винаги готови да преминат в тон "да се разберем по мъжки" и напомня, че се познават с чеченците от Първата и Втората чеченски войни. Намекът е прозрачен – тогава руснаците и чеченците се биеха едни срещу други.

Уткин се обърна към Даудов, защото именно той заяви, че ако през Втората световна война Пригожин си позволяваше да говори по начина, по който сега говори срещу руското военно министерство, руският олигарх е щял да бъде убит. Даудов явно и намекна, че решенията се вземат от Владимир Путин и от Рамзан Кадиров, а Пригожин "се изхвърля".

На свой ред и Пригожин коментира, че не вижда нищо осъдително в това, което е казал за "Ахмат". "Що се отнася до необходимостта от въвеждане на смъртно наказание и наказване на висши служители на военното министерство за грешки, довели до гибелта на личен състав и други проблеми на отбраната, това е моето мнение, ще продължа да го отстоявам", казва изрично руският олигарх и добавя, че всички, с които говори, знаят къде да го намерят:

ОЩЕ: Нови удари в Москва и Киев, "руски доброволци" се хвалят: За ден взехме повече от Бахмут (ВИДЕО)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Заради помощта от САЩ: Захарова сравни Украйна с Афганистан

NYT: Пратените от САЩ ракети ATACMS са поразили летището в Джанкой (ВИДЕО)

Сикорски: Дипломацията е първата линия на отбрана на Полша

Лавров говори: Пореден явен намек-заплаха към Армения

За първи път в историята: "Мулен Руж" се разпадна (ВИДЕО)

Мистериозно изчезна бившата съпруга на задържания с подкуп руски зам.-министър

Кулеба: Нещо не е наред със Запада

Русия се готви да пази от съд биещи се за нея чужди наемници в Украйна

Повече от 80% от търсещите убежище в Ирландия преминават през Обединеното кралство: Ирландски министър

Петролни продукти пламнаха в руска индустриална зона (ВИДЕО и СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа