Пригожин коментира как украинците ще си върнат всичко завладяно (ВИДЕО)

61258
Пригожин коментира как украинците ще си върнат всичко завладяно (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

"Пролетта дойде, вятърът духа и изсушава земята, температурата е около 15 – 18 градуса и времето е благоприятно за придвижването на тежки военни машини. Украинците получават огромен брой такива машини от НАТО – танкове, бронирани машини, Леопарди. Те са подготвили резерви от порядъка на около 200 000 души". Това обяснява лидерът на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин, който прави свой анализ на ситуацията на бойното поле и на намеренията на украинските части според него.

"Какво ще правят с 200 000 резервисти украинците? Те ще ги концентрират на няколко места и ще търсят определени цели. Ако разглеждаме фронта от север на юг, първият им най-вероятен удар ще е при Белгород. Смятам, че ще се опитат да стигнат до територията на града, която да ползват като разменна карта, с която да упражняват натиск над Русия. Затова границата между Белгород и Харков трябва да бъде сериозно подсилена и превърната на практика в непробиваема", каза той.

"Вагнер" може да ограничи действията си в Украйна и да се насочи към Африка

След като се сблъска с множество неуспехи на фронта в Украйна, основателят на частната военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин може б...

Според него, на второ място украинците ще опитат да пробият линията Сватово-Кремена, за да достигнат до Валуйки. “Трето, те ще се концентрират върху Бахмут. Целта им там ще е да ударят руските части, като така ги деморализират, както и да получат предимство. И най-важното – да предотвратят стратегическия замисъл на нашия министър на отбраната, който е планирал абсолютно правилно – с превземането на Бахмут да се отвори дълбок оперативен фронт – безкрайни открити полета чак до Днепър, а и до Европа. Ако сте мигрираща птица, оттук може да прелетите до Франция и да се изходите върху Айфеловата кула“, каза той.

Следете развитието на войната в Украйна тук

"Към днешна дата врагът е концентрирал части от над 80 000 души. Тези групи са около Бахмут – в Северск, Славянск, Краматорск, Друживка, Константиновка и в Часов Яр. Това е един кръг, който е част от донбаския пръстен, зад който са само открити полета. Затова за украинците най-важната задача е да удържат тази отбрана, като имат добри възможности да маневрират тук“, каза още Пригожин.

Той обясни, че в момента украинските части се опитват да изолират ЧВК "Вагнер", като се опитват да ги обкръжат. "Затова съм предупреждавал многократно. Ако успеят, те ще имат фронт от около 30-40 километра, през който да проникнат в тила на руската армия и да осъществяват атаки в няколко направления – от Лисичанск до Северодонецк, като разкъсат ДНР и ЛНР на две части", заяви лидерът на "Вагнер".

Пригожин не спира да бие тревога за Бахмут, Си Дзинпин не угоди на Путин (ВИДЕО)

Руските сили отчаяно опитват да променят хода на събитията на фронта в Украйна предвид доста оценки, че вече настъпва кулминацията на т...

Според него, след тези три етапа, украинските сили ще се концентрират върху Днипро, ще опитат да тръгнат от Запорожие, откъдето ще могат да осъществяват атаки към Бердянск, Мелитопол и Мариупол, като така ще блокират Крим. "Вероятно в такъв случай ще унищожат Кримския мост и ще опитат да си върнат границите от 1991 година", заяви още Пригожин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Руски войник се самоуби без да иска с гранатомет: Немислима глупост (ВИДЕО)

Кулеба: Индия да преосмисли близките си връзки с Русия и да застане до Киев

Ядрени крайцери, подобрения по ракети и дронове: Нови руски оръжия (ВИДЕО)

Пълно унищожение: В окупираните части на Украйна руснаците ще забранят със закон украинските книги

Руски полковник е сред убитите в атентата в "Крокус хол" (СНИМКА)

Валят руски бомби като дъжд: В руската Белгородска област не е новина

Сирски за мобилизацията: Цифрата от 500 хиляди вече е значително намалена

Страховита гледка: Повече от 50 мъртви животни бяха изхвърлени пред магазин в Хемпшир

САЩ не помагат на Украйна военно: Конкретните резултати в полза на Русия (ВИДЕО)

Руската църква нарече войната срещу Украйна "свещена": Част от национално-освободителната война на руския народ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа