Проучване: Вредните навици повишават риска от рак

5863
Проучване: Вредните навици повишават риска от рак
Снимка: Архив

Световната медицинска общност е признала рака за убиец на човечеството. Проучване показва, че появата на онкологични заболявания има пряка връзка с начина на живот, а някои вредни навици повишават риска от развитието на рак, предаде БГНЕС.

Късно лягане и недостатъчна почивка

През последните години навикът да се стои до късно стана обичаен за много хора. С това, обаче, причинявате на организма си по-голяма вреда, отколкото си мислите, написа експерт в китайския WeChat. Според данните от проучването, хора, които си лягат да спят късно, рискуват да заболеят от рак повече, отколкото онези, които спазват правилен режим на сън.

Раздразнителност

Откажете се от тези навици, ако искате да запазите доброто си зрение

Доброто зрение идва от природата за повечето хора. Без значение дали сте от тези, основната ви задача е да не нараните очите си. Способ...

Забързаният начин на живот оказва силен натиск върху младите хора. Продължителното излагане на стрес влияе негативно на нервната система, което води до раздразнителност и депресия. Затова хора, които са потиснати продължително време, са изложени на по-голям риск от онкологични заболявания.

Дисфункция на стомаха и далака

Далакът и стомахът имат важна роля за нормалното функциониране на организма и нарушенията в тяхната работа може да има опасни последици, сред които са не само намаляването на апетита и усвояването на хранителните вещества, но и нарушения в изхвърлянето на излишните течности от организма и появата на различни заболявания. В дългосрочен план, такова състояние може да предизвика онкологични проблеми.

Редовна консумация на недоядена храна

Хора, които често дояждат храната, приготвена преди известно време, са по-склонни да развият рак, особено рак на стомаха. Факт е, че с течение на времето в такава храна започват да се натрупват нитрити, които са мощни канцерогени.

6 навика, с които привличаме неприятностите в живота си

Проблемите и трудностите в живота ни се дължат на куп причини, но често ние не го осъзнаваме.Ако късметът се е отвърнал от вас и не иск...

В материала се подчертава, че битката с рака не е никак лесна, но пък има храни, които помагат да се защитим от появата на онкологични заболявания. С цел профилактика, освен премахването на вредните навици, в диетата трябва да се включат хранителни продукти, притежаващи противораково действие.

Домати

Доматите имат мощно антиоксидантно действие помагат ефективно да се намали рискът от развитие на рак на панкреаса, правото черво, ларинкса, устната кухина, белите дробове и гърдата. Редовната консумация на домати помага и за избелването и подхранването на кожата.

Морско зеле

Морското зеле (ламинария) притежава свойството да убива или инхибира размножаването на бактериите, които причиняват образуването на канцерогени в червата. Фибрите в този продукт също могат да помогнат за изхвърлянето на жлъчната киселина и холестерола. Екстрактът от водорасли има инхибиращ ефект върху раковите клетки.

Трудно е за вярване, но точно това са греховете на всяка зодия

Всеки човек допуска грешка и извършва грехове в живота си. Няма безгрешни хора, важното обаче е да се покаем и да си вземем поука от он...

Вишна

Този плод е изключително популярен и оказва благоприятно въздействие върху човешкия организъм. Консумацията дори на малко количество от него помага да се потисне въздействието на предизвикващите рак вещества.

Киви

Кивито е богато на витамин С, който е антиоксидант и може ефективно да потисне процеса на нитрификация. Този плод съдържа и вещества, които помагат на организма да се бори с генните мутации и предотвратява развитието на рак.

Още: Първи признаци на левкемия

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

25 хиляди са депортираните в Русия украинци: Принуждават ги да вземат руски паспорт

Няма удар с дрон, но има двама ранени висши руски милиционери: Руската действителност

Чехия разкри руска операция за евроизборите, санкционира кумеца на Путин

Буданов: Русия със сигурност знаеше за подготовката на терористична атака от 15 февруари

Никой не работи истински Русия да бъде победена в Украйна: Силни думи (ВИДЕО)

Путин убеждава войниците си, че няма да се бият с НАТО (ВИДЕО)

"Луфтханза" прекратява стачките

Силен трус разлюля Северна Италия

Да сринем Харков квартал по квартал: Призив на пропагандист номер 1 на Русия (ВИДЕО)

Рекорден брой мигранти са отишли във Великобритания

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа