Путин: Дворецът в Геленджик не е мой или на някой от близките ми

3996
Путин: Дворецът в Геленджик не е мой или на някой от близките ми
Снимка: Getty Images/Guliver

Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че дворецът в Геленджик, обявен за негова собственост в журналистическо „разследване“, не му принадлежи, нито е на негови роднини, предава ТАСС.

Той призна, че не е имал свободно време да гледа този филм, но е прегледал откъсите, подбрани от асистентите му, обясни той по време на онлайн среща със студенти.

„Нищо от онова, което е посочено там като моя собственост, не принадлежи и никога не е принадлежало нито на мен, нито на мои близки роднини. Никога!“, заяви категорично държавният глава.

Според Путин, със слуховете за неговия „дворец“ в Геленджик се опитват да промият мозъка на руските граждани. „Тази информация се разпространява вече повече от 10 години. А сега, при удобен случай всичко е окомплектовано и решили с тези материали да промият мозъка на нашите граждани, пуснаха в интернет някакви филми...“, каза той.

Путин обясни, че при каквато и да е недвижима собственост трябва да има някакви документи, данни за финансови операции, „каквито и да са документи, заверени от нотариус – там също трябва да останат следи, в нотариалните регистри, в електронен вид“.

Вместо това обаче са публикувани снимки, на които се вижда как Путин плува бътерфлай в някакъв басейн, в който никога не е бил.

Москва протестира пред посланика на САЩ за подкрепата на незаконните протести

Посланикът на САЩ в Русия Джон Съливан бе разкритикуван заради постове на дипломатическото представителство в подкрепа на протестите в ...

„Не знам какъв е този басейн, но плувах по този начин в Енисей през 2016 г.“, каза президентът и обясни, че в случая става въпрос за монтаж.

„Скучно е, момичета! Да бяхте измислили поне още нещо“, допълни той, цитирайки реплика от „Дванайсетте стола“ на Илф и Петров.

Путин подчерта, че познава някои от споменатите във филма лица – някои от тях са приятели или бивши колеги, далечни роднини или познати.

„Има и хора, които изобщо не познавам, никога не съм ги виждал, не се познавам с тях“, каза той.

Разбирам, че те не искат да стоят близо до мен, защото който и да се появи наблизо, веднага попада под ударите на санкции“, добави президентът.

Николай Марков отчита двоен стандарт в отразяването на протестите в САЩ и Русия

"В Русия има бедност и това е факт. Около 20 милиона руснаци са под прага на бедност и живеят лошо. По същия критерий в САЩ има над 35 ...

Що се отнася до споменатите в материала познати, те започнали да се занимават с бизнес много преди да се запознаят с държавния глава.

БГНЕС припомня, че миналата седмица в интернет бе разпространен клип озаглавен "Дворецът на Путин: Историята на най-големия рушвет". Филмът има рекордна гледаемост - над 86 милиона са го гледали за 5 дни.

Задържането на Алексей Навални предизвика масови протести в цяла Русия. Арестът му бе остро осъден от западните страни и САЩ. Руското външно министерство отвърна на удара, като заяви, че американски дипломати са публикували протестни маршрути преди демонстрациите и ги обвини в насърчаване на "марша на Кремъл".

Навални, който е държан в затвор с висока степен на сигурност в Москва, благодари на привържениците си. Набързо организиран съд го затвори за 30 дни за предполагаемо нарушаване на условията за условно освобождаване.

44-годишният Навални стана известен преди десетилетие и се превърна в централната фигура на руското опозиционно движение, организиращо големи улични протести срещу корупцията и изборните измами.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Русия наложи вето в ООН на резолюция, засягаща Северна Корея

Макрон: В Г-20 трябва да сме единни, преди да поканим Русия

Говорител на "Ислямска държава" похвали атентата край Москва

Били ли са отворени аварийните изходи в "Крокус Хол" по време на атаката?

Любовчия: Украински военен началник на калъп с две колежки (ВИДЕО)

Задържаха още един заподозрян за атентата в Москва

Ливанският премиер разцелува секретарката на Мелони, помисли я за нея (ВИДЕО)

Руски Су-27 е свален край Севастопол: Отново приятелски огън? (ВИДЕА)

Зеленски предупреди за голяма руска офанзива през следващите месеци (ВИДЕО)

Естония трябва да удвои разходите за отбрана, за да спре руска инвазия: Естонският главнокомандващ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа