Путин: Дворецът в Геленджик не е мой или на някой от близките ми

4049
Путин: Дворецът в Геленджик не е мой или на някой от близките ми
Снимка: Getty Images/Guliver

Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че дворецът в Геленджик, обявен за негова собственост в журналистическо „разследване“, не му принадлежи, нито е на негови роднини, предава ТАСС.

Той призна, че не е имал свободно време да гледа този филм, но е прегледал откъсите, подбрани от асистентите му, обясни той по време на онлайн среща със студенти.

„Нищо от онова, което е посочено там като моя собственост, не принадлежи и никога не е принадлежало нито на мен, нито на мои близки роднини. Никога!“, заяви категорично държавният глава.

Според Путин, със слуховете за неговия „дворец“ в Геленджик се опитват да промият мозъка на руските граждани. „Тази информация се разпространява вече повече от 10 години. А сега, при удобен случай всичко е окомплектовано и решили с тези материали да промият мозъка на нашите граждани, пуснаха в интернет някакви филми...“, каза той.

Путин обясни, че при каквато и да е недвижима собственост трябва да има някакви документи, данни за финансови операции, „каквито и да са документи, заверени от нотариус – там също трябва да останат следи, в нотариалните регистри, в електронен вид“.

Вместо това обаче са публикувани снимки, на които се вижда как Путин плува бътерфлай в някакъв басейн, в който никога не е бил.

Москва протестира пред посланика на САЩ за подкрепата на незаконните протести

Посланикът на САЩ в Русия Джон Съливан бе разкритикуван заради постове на дипломатическото представителство в подкрепа на протестите в ...

„Не знам какъв е този басейн, но плувах по този начин в Енисей през 2016 г.“, каза президентът и обясни, че в случая става въпрос за монтаж.

„Скучно е, момичета! Да бяхте измислили поне още нещо“, допълни той, цитирайки реплика от „Дванайсетте стола“ на Илф и Петров.

Путин подчерта, че познава някои от споменатите във филма лица – някои от тях са приятели или бивши колеги, далечни роднини или познати.

„Има и хора, които изобщо не познавам, никога не съм ги виждал, не се познавам с тях“, каза той.

Разбирам, че те не искат да стоят близо до мен, защото който и да се появи наблизо, веднага попада под ударите на санкции“, добави президентът.

Николай Марков отчита двоен стандарт в отразяването на протестите в САЩ и Русия

"В Русия има бедност и това е факт. Около 20 милиона руснаци са под прага на бедност и живеят лошо. По същия критерий в САЩ има над 35 ...

Що се отнася до споменатите в материала познати, те започнали да се занимават с бизнес много преди да се запознаят с държавния глава.

БГНЕС припомня, че миналата седмица в интернет бе разпространен клип озаглавен "Дворецът на Путин: Историята на най-големия рушвет". Филмът има рекордна гледаемост - над 86 милиона са го гледали за 5 дни.

Задържането на Алексей Навални предизвика масови протести в цяла Русия. Арестът му бе остро осъден от западните страни и САЩ. Руското външно министерство отвърна на удара, като заяви, че американски дипломати са публикували протестни маршрути преди демонстрациите и ги обвини в насърчаване на "марша на Кремъл".

Навални, който е държан в затвор с висока степен на сигурност в Москва, благодари на привържениците си. Набързо организиран съд го затвори за 30 дни за предполагаемо нарушаване на условията за условно освобождаване.

44-годишният Навални стана известен преди десетилетие и се превърна в централната фигура на руското опозиционно движение, организиращо големи улични протести срещу корупцията и изборните измами.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Великобритания поставя отбранителната си индустрия във военен режим

Ядрено оръжие в Полша: Генералният секретар на НАТО каза какво мисли Алианса

Шойгу се закани да бомбардира още повече Украйна

Украинците ликвидираха руски военен, обикалял с колело минните полета и примамвал дроновете-камикадзе (ВИДЕО)

По-лесни и в полза на потребителите условия за ремонт прие Европарламентът

ЕП прие обширен закон за борбата с трафик на хора

В Русия: Безсмъртният полк се скри за втора поредна година

Няколко европейски страни отказват да дадат ПВО системи на Украйна

Украинците дразнят руснаците, вдигнаха знамето си на още едно място на изток от Днепър (ВИДЕО)

Истерия в руските медии за новото оръжие от САЩ за Украйна: Преглед на печата от BBC (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа