Путин окончателно отмени визитата си във Франция

5318
Путин окончателно отмени визитата си във Франция
Снимка: Gettyimages.com

Руският президент Владимир Путин отмени посещението си във Франция, насрочено за следващата седмица, съобщиха от Кремъл. Въпреки това държавният глава в Москва е готов да се срещне със своя френски колега, когато Франсоа Оланд се почувства готов.

“Президентът реши да отмени тази визита“, каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, имайки предвид планирано посещение в Париж на 19 октомври.

По-рано стана ясно, че Путин иска да отложи планираното си посещение във Франция, след като от Елисейския дворец настояха той да проведе разговори с Франсоа Оланд за Сирия, съобщиха френски официални представители.

Русия и Турция се споразумяха да подпишат за ”Турски поток”

Русия и Турция се споразумяха да подпишат споразумение за построяването на две линии на газопровода "Турски поток". Споразумението ще б...

Президентството в Париж е заявило на Кремъл, че единственото събитие, което Оланд иска да посети заедно с Путин по време на визитата му е „работна среща“ върху Сирия. В отговор от руската страна са посочили, че „искат да отложат визитата“, допълват от Елисейския дворец.

„От самото начало на тази обмяна с неговите френски колеги, президентът Путин отбелязваше, че е готов да посети Париж, когато това е удобно на френския държавен глава Оланд. Така че ние ще чакаме да настъпи този удобен момент“, допълни Песков.

След съобщението на Кремъл за отменяне на визитата Оланд посочи, че е готов да се види с Путин „по всяко време..., за да се способства за мира“.

„Диалогът с Русия е необходим, но той трябва да бъде твърд и честен“, каза Оланд от Страсбург.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа