Путин ще анексира 4-те украински области на официална церемония утре

2787
Путин ще анексира 4-те украински области на официална церемония утре
Снимка: Getty Images

Руският президент Владимир Путин ще проведе в петък церемония по официално подписване на анексирането на 4-те украински територии, в които се проведоха псевдореферендуми – Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие. Събитието ще е на 30 септември от 15 ч. московско (и българско) време, обяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

"Утре в Големия кремълски дворец - в зала "Свети Георги", в 15:00 ч. ще се проведе церемония по подписване на споразумения за влизането на нови територии в състава на Руската федерация", заяви Песков, цитиран от държавната руска агенция ТАСС.

Анализ на военен експерт: Русия се готви да атакува Киев. Беларус вече започна подготовката

Войната в Украйна е далеч от приключване. Путин се готви за нов удар по Киев, защото това е единственият начин да накара украинското пр...

"По време на това събитие ще има обширна реч на президента Путин. Това не е послание на президента към Федералното събрание, много е важно да не се бърка", подчерта той. "Това е различен формат, посланието на президента ще се състои по-късно, ще информираме за това своевременно", добави Песков.

Той уточни, че на церемонията в Кремъл ще бъдат приети в състава на Русия четири нови територии, чиито окупационни администрации съвсем формално поискали от Путин да бъдат анексирани след резултатите от така наречените референдуми.

Припомняме, че обществените допитвания се проведоха от 23 до 27 септември, а резултатите бяха обявени само няколко часа след края им. Дори руските телевизии не скриха колко фалшиви са референдумите в ДНР, ЛНР, Херсон и Запорожие.

Резултатите, за които никой нямаше съмнение предвид цялата обстановка - война и присъствие на чужда армия при гласуването, гласят, че 93,11% от жителите на Запорожката област, 98,42% от жителите на ЛНР, 99,23% от жителите на ДНР и 87,05% от жителите в Херсонска област "искат" да се присъединят към Руската федерация.

Разузнаването на САЩ следи изкъсо ядрената заплаха: Какви са сценариите на Путин?

Разузнавателните служби на САЩ и съюзниците им увеличават усилията си за откриване на всякакви руски военни действия или комуникации, к...

Обществените допитвания се проведоха в разрез с всички международни правила, под дулото на оръжие и със заплахи от страна на руснаците, че ще мобилизират тези жители, които гласуват "против" влизане в границите на Руската федерация.

Днес Песков добави, че в рамките на церемонията Путин ще се срещне в Кремъл с ръководителите на Донецката народна република (ДНР), Луганската народна република (ЛНР), Запорожката и Херсонската област. "Разбира се, тези срещи ще се проведат в кулоарите на церемонията", каза говорителят на Кремъл.

На Червения площад в Москва вече е поставена сцена, а билборди покрай нея възхваляват присъединяването на 4-те украински области към състава на Русия. Това поражда спомени за анексирането на полуостров Крим през 2014 г., коментира BBC.

ЕС, САЩ и по-голямата част от международната общност, включително България, осъдиха фалшивите референдуми и заявиха, че няма да ги признаят. Съединените щати заговориха за нови санкции, а вчера Европейската комисия предложи осми пакет наказателни мерки срещу Путин.

93,11% от жителите на Запорожката област, 98,42% от жителите на ЛНР, 99,23% от жителите на ДНР и 87,05% от жителите в Херсонска област искат да се присъединят към Руската федерация.
Прочетете целия материал на следния линк: https://www.actualno.com/europe/za-chasove-objaviha-krajni-rezultati-ot-tnar-referendumi-v-ukrajna-chaka-se-putin-da-objavi-aneksirane-news_1818582.html © Actualno.co93,11% от жителите на Запорожката област, 98,42% от жителите на ЛНР, 99,23% от жителите на ДНР и 87,05% от жителите в Херсонска област искат да се присъединят към Руската федерация

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Ген. Сирски: Ако руснаците тръгнат пак към Харков, това ще е фатално за тях (ВИДЕО)

Алла Пугачова може да бъде обявена за чуждестранен агент

Руски сили задържаха 9 души в Таджикистан, свързани с атаката в "Крокус"

Сирски обяви официално колко украински военни са пленени при Авдеевка

Руски войник се самоуби без да иска с гранатомет: Немислима глупост (ВИДЕО)

Кулеба: Индия да преосмисли близките си връзки с Русия и да застане до Киев

Ядрени крайцери, подобрения по ракети и дронове: Нови руски оръжия (ВИДЕО)

Пълно унищожение: В окупираните части на Украйна руснаците ще забранят със закон украинските книги

Руски полковник е сред убитите в атентата в "Крокус хол" (СНИМКА)

Валят руски бомби като дъжд: В руската Белгородска област не е новина

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа