Русия изкара внезапно десетки военни кораби в Черно и Каспийско море

9765

Бойни кораби, катери и съпровождащи плавателни съдове на Черноморския и Каспийския руски военен флот, напуснаха постоянните си бази и започнаха преходи, предаде БГНЕС. Това се е случило в рамките на внезапна проверка на бойната готовност на голяма част от руската армия.

В съобщение на руското министерство на отбраната се казва, че в морето са излезли над 15 бойни кораба от Черноморския флот. В Каспийско море от базите си в Астрахан и Каспийск са излезли повече от 10 кораба.

По-рано бе съобщено, че изтребителната авиация на Западния военен окръг в Русия е вдигната по тревога в рамките на ученията. Самолетите патрулират въздушното пространство на Русия в крайграничните райони, съобщи „Интерфакс” като се позова на пресслужбата на Западния военен окръг.

Порошенко: Путин иска цяла Украйна като част от Руската империя

По случай годишнината от обявяването независимостта на Киев украинският президент Петро Порошенко заяви пред телевизия CNN, че според н...

По-рано през деня започна мащабна проверка на бойната готовност на войските на Южния, Западния и Централния военен окръг с привличането на силите на Северния флот, ВДВ, както и авиацията на Военно-космическите сили на страната.

Според военният министър Сергей Шойгу, основната задача е да се провери способността на въоръжените сили бързо да сформират групировки на стратегическото югозападно направление с цел локализиране на възможни кризи.

На 25 август американското военно министерство изрази загриженост заради внезапната проверка на бойната готовност на Въоръжените сили на Русия и изрази надежда, че Москва ще изпълнява своите задължения пред съседите си в областта на контрола над въоръженията.

Ново въоръжение

Изложбата на Айвазовски в Третяковската галерия скара Русия и Украйна

Украинските власти са вбесени от изложбата с творби на родения в Крим през XIX век художник от арменски произход – Иван Айвазовск...

Стана ясно и, че арсеналът на руските бомбардировачи с голям обсег и изменяема геометрия на крилата Ту-22М3 ще се попълни скоро с крилатите ракети Х-32, пише вестник "Известия".

"Х-32 е практически неуязвима за вражеските средства за противовъздушна отбрана и изтребители-прехващачи", пише вестникът като се позовава на източник в руския военно-промишлен комплекс. "След изстрелването от самолета-носител, разработката на конструкторското бюро "Радуга" се изкачва до 40 км височина като излиза в стратосферата, след което под остър ъгъл пикира върху целта".

"От Корпорацията за тактическо ракетно оръжие, в чийто състав е и машиностроителното конструкторско бюро "Радуга" потвърждават, че се работи по най-новото изделие, но отказват да коментират хода", отбелязва вестникът.

"Радуга" е предприятие, специализирано за създаването на високоточно ракетно оръжие. Разположено е в околностите на Москва.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Руски Су-27 е свален край Севастопол: Отново приятелски огън? (ВИДЕА)

Зеленски предупреди за голяма руска офанзива през следващите месеци (ВИДЕО)

Естония трябва да удвои разходите за отбрана, за да спре руска инвазия: Естонският главнокомандващ

Турция иска разследване на пожара в Германия, при който загинаха българи от турски произход

Страшна реалност: Завърналите се от Украйна руски военни са убили досега близо 60 цивилни в Русия (СНИМКИ)

Хиляди снаряди, планове за бойни машини и ракети: Германия с нов пакет за Украйна

Кметицата на Париж спешно бе отведена в бомбоубежище при посещението й в Киев (СНИМКА)

Външният министър на Латвия подаде оставка заради скандал с бизнес пътувания

Полша удари руска шпионска мрежа

Бой, отрязано ухо, ток в слабините: Руският омбудсман се гордее колко цивилизована и зряла е Русия (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа