Руски актриси защитават Уейнстейн: Сами са си виновни, че се държат като проститутки

11115
Руски актриси защитават Уейнстейн: Сами са си виновни, че се държат като проститутки
Снимка: Getty Images/Guliver

Скандалът с холивудския продуцент Харви Уейнстейн, който продължава вече две седмици, намери своето отражение и в Русия. Там обаче две руски актриси защитиха Уейнстейн и то по начин, който е немислим на Запад, заради обвиненията, че в продължение на поне 30 години се е възползвал от позицията си в Холивуд, за да осъществява сексуален тормоз над редица актриси. Сред оплакалите се бяха Анджелина Джоли, Гуинет Полтроу, Ашли Джъд, Кара Делевин.

"Жените са получили това, което искат... Ако са ти поставили условие, че трябва да преспиш с режисьора, за да получиш роля – или се съгласяваш, или отказваш. Не мисля, че това е сериен маниак, който е заплашвал с нож Анджелина Джоли и я е карал насила да спи с него. Сами са си виновни, не може да се държат като проститутки. Горкият мъж, жал ми е за него. Жените са създадени за интриги, дай им интрига и някого, когото да предадат ....". Това е не толкова накратко мнението на руската актриса Агния Кузнецова за сексскандала с Харви Уейнстейн, който разтърси света. Самата тя твърди, че не се е оказвала в допобни ситуации, макар да знае, че в Русия тази практика не е изключение, макар и не в подобни мащаби като в Холивуд.

Насилникът Уейнстейн нападнал и Церсей от "Игра на тронове"

Поредни обвинения в непристойно държание срещу скандалния холивудски продуцент Харви Уейнстейн. Този път те идват от актрисата Лина Хий...

Доста по-обстойно и с много аргументи се изказа по темата 39-годишната актрикса Любов Толкалина, бивша снаха на големия руски режисьор Андрей Кончаловски.

"Жените (обвинили Харви Уейнстейн) са постъпили много детински. Защото сексуалните посегателства - това е нещо прекрасно, наистина. Ако имаш роля, какво значение има как си у получила. Струва ми се даже, че трябва бъде точно обратното – да има някаква солидарност. Всичко е добре – на него му е добре, на тях и най-вече на зрителите. Появили са се толкова прекрасни роли. Изобщо как може да обвиняваш един мъж в сексуално посегателство, та нали той затова съществува? Ако има власт, от която той по някакъв начин се ползва, това е добре.

Честно казано, не вярвам в това, че жената... Разбирате ли, жената винаги е виновна за сексуалните посегателства от страна на мъжа. Ако си истинска жена и се случи подобно нещо, ти не трябва да разказваш за това никому. Това би те принизило в очите на обществеността, както и него. Струва ми се, че това е някакъв инструмент за манипулация. Има някаква противоестественост, вероятно е поръчка. Колко често у нас нещата се случват по поръчка... Честно казано на мен ми е мъчно за него, аз не бих постъпила така. На света има по-страшни неща, които може да се случат на една жена...

С мен такова нещо не се е случвало. Вярвам, че всеки режисьор трябва да снима актриса, която му харесва.... Трябва да има някой, заради когото той да идва на снимачната площадка. Затова е прекрасно, ако режисьорът те харесва. А ако там се случват някакви манипулации, то някак трябва да си замълчиш. Винаги можеш да бъдеш жена, винаги може да си над тази ситуация. И най-вече винаги би могла да управляваш тази ситуация от вътре.

Катрин Зита-Джоунс: Падението на Уейнстейн е краят на мъжете динозаври

Падението на Харви Уейнстейн може да е краят на мъжете „динозаври”, за които жените са плячка. Това заяви холивудската звез...

Т.е. целият този акт насилие, защото за това говорят като за акт на насилие – през цялото време го държиш под контрол. Ами откажи се от ролята... Струва ми се, че би им било обидно да се откажат от такива велики роли, които са взели благодарение на него. Затова не е честно, момичета, така не се прави! Прекрасно е, когато някой, който притежава огромна власт, се опитва да те има сексуално, не е ли така? Струва ми се, че единствената им грешка е била да разкажат за това. Така мисля, най-искрено. Жената никога не трябва да поставя мъжа в неловко положение – това е качество на нейната женственост.

Струва ми се, че целият свят, цялата история на създаването на великите филми винаги са били романите между режисьора и актрисата... Къде е границата между сексуалното посегателство и романа? Обяснете ми! Изобщо в света вече останаха толкова малко мъже с главно „М“, че ми се струва, че е грехота да задълбаваме в тази история... Обидно е. Горкичкият вече няма да пожелае никоя..."

Впоследствие, когато казаното излиза наяве, Толкалина се опитва да обясни думите си и дори да ги отрече, но след това изтрива поста със съобщението си, който пуска в Instagram. Тя трие обясненията, след като руският информационен сайт Meduza пуска пълен запис на интервюто.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Путин още не е отишъл в "Крокус Хол", за да не се "меси в работата на специалистите"

Шолц: Редица страни, включително Украйна, обсъждат как да се оформи мирен процес

Бити и заплашвани: В Русия арестуваха журналисти от независими медии (ВИДЕА и СНИМКИ)

След скандала с неявяването руският посланик в Полша избяга от страната

25 хиляди са депортираните в Русия украинци: Принуждават ги да вземат руски паспорт

Няма удар с дрон, но има двама ранени висши руски милиционери: Руската действителност

Чехия разкри руска операция за евроизборите, санкционира кумеца на Путин

Буданов: Русия със сигурност знаеше за подготовката на терористична атака от 15 февруари

Никой не работи истински Русия да бъде победена в Украйна: Силни думи (ВИДЕО)

Путин убеждава войниците си, че няма да се бият с НАТО (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com