Руски политик: С решението да разположи ядрено оръжие в Беларус Путин се изплю в лицето на Си Дзинпин

38755
Руски политик: С решението да разположи ядрено оръжие в Беларус Путин се изплю в лицето на Си Дзинпин
Снимка: принтскрийн/YouTube/AKIpress news

С решението си да разположи тактическо ядрено оръжие в Беларус издирваният от Международния съд в Хага руски президент Владимир Путин буквално се изплю в лицето на китайския лидер Си Дзинпин. И това е така, защото Путин го направи непосредствено след като подписа заедно със Си споразумение да не разполага ядрени оръжия извън територията на Руската федерация. Това написа във Facebook Алфред Кох, руски блогър и политик, бивш зам.-председател на Съвета на министрите и член на Съвета на Руската федерация.

„Днес (25 март - бел.ред.) Путин пак се отличи. В отговор на решението на Обединеното кралство да достави на Украйна артилерийски снаряди с обеднен уран, той каза, че ще прехвърли тактическо ядрено оръжие в Беларус. Който е поне малко запознат с въпроса, не може да възприеме изявлението му по друг начин освен като анекдот. Това е равносилно на това да кажеш: „Тъй като ти ще си с шпага на дуела, аз ще взема танк – нали и двете са направени от желязо“, пише Кох.

ОЩЕ: Лондон: Русия съзнателно дезинформира за снарядите с обеднен уран за Украйна 

"Между другото, нека ви напомня, че посещението на Си Дзинпин в Москва току-що приключи. И добросъвестното изявление след резултатите от срещата включваше следните думи: „Никоя ядрена държава не трябва да разполага ядрени оръжия извън своите национални територии и трябва да изтегли всичките си ядрени оръжия, разположени в чужбина“, продължава политикът.

"Не мога да нарека изявлението на Путин за разполагането на ядрени оръжия в Беларус по друг начин освен като изплюване в лицето на Си Дзинпин. Той току-що подписа съвместна декларация с него и още преди мастилото да е изсъхнало, той вече я наруши. Открито, предизвикателно и буквално", пише Кох.

Нататък руският политик добавя, че по негово мнение Си Дзинпин е прекъснал визитата си в Москва по-рано от очакваното и си е заминал, тъй като е осъзнал, че Путин е "патологичен лъжец" и "да се преговаря с него е абсолютно безсмислено".

Какво се крие зад решението на Путин да разположи ядрено оръжие в Беларус?

Владимир Путин планира да разположи тактически ядрени оръжия в Беларус, от територията на която организира част от своята инвазия в Укр...

"При Путин са нарушени фундаментални когнитивни способности. Той не разбира, че поетите задължения трябва да се изпълняват или изобщо не трябва да се поемат. Той е убеден, че задълженията се поемат само когато ти изглеждат изгодни и ги изпълняваш само до момента, в който са такива. Веднага след като поетото вчера задължение престане да ти изглежда изгодно - можеш спокойно да се откажеш от него. При това като каприз, без никакво предупреждение", пише Алфред Кох.

ОЩЕ: Китай с остър отговор на заплахата на Путин да разположи ядрено оръжие в Беларус 

И добавя, че интелектът на Путин не му стига, за да разбере простата истина - че договорите и споразуменията се сключват, за да бъдат изпълнявани дори когато не са ви изгодни и че това е взаимен процес, коййто важи и за двете страни в един договор. В това е моралът, който ни превръща в общество, а не в стадо, добавя политикът. Путин обаче предпочита личната изгода пред всеки договор и е готов внезапно да го наруши, когато престава да му се струва изгоден. При това Путин искрено се гневи, когато другата страна наруши според него някой договор, защото "съвсем сериозно вярва, че изпълнението на задълженията на другите е техен свещен дълг", който обаче не важи за него самия, пише Кох.

Заключението, което прави Кох, е, че Си Дзинпин вероятно е отказал на руския диктатор сериозна военна помощ, което е причината Путин отново да прибегне до ядрен шантаж.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Руската рафинерия край Самара е спряла цялото си производство след удара с дрон

Инструмент за терористите: Кремъл предупреди собственика на „Телеграм“

Путин още не е отишъл в "Крокус Хол", за да не се "меси в работата на специалистите"

Шолц: Редица страни, включително Украйна, обсъждат как да се оформи мирен процес

Бити и заплашвани: В Русия арестуваха журналисти от независими медии (ВИДЕА и СНИМКИ)

След скандала с неявяването руският посланик в Полша избяга от страната

25 хиляди са депортираните в Русия украинци: Принуждават ги да вземат руски паспорт

Няма удар с дрон, но има двама ранени висши руски милиционери: Руската действителност

Чехия разкри руска операция за евроизборите, санкционира кумеца на Путин

Буданов: Русия със сигурност знаеше за подготовката на терористична атака от 15 февруари

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com