Руското военно министерство: Киев плаща на активисти, включително деца, да се преструват на убити от нашите атаки

7588
Руското военно министерство: Киев плаща на активисти, включително деца, да се преструват на убити от нашите атаки
Снимка: Getty Images

Киевското правителство подготвя в Одеса поредна сложна провокация, за да обвини руските военни в убийства на цивилни (включително непълнолетни) и целенасочено унищожаване на гражданска инфраструктура с помощта на касетъчни боеприпаси, забранени от международните споразумения. Това съобщи на брифинг представителят на руското военно министерство генерал-полковник Михаил Мизинцев, цитиран от "Комсомолская правда". Впрочем Мизинцев е началник на Центъра за управление на националната отбрана на Русия.

„За осъществяване на провокацията от 26 до 28 юни 2022 г. в Одеса са били докарани до 20 представители на чуждестранни медии, както и служители на международната организация УНИЦЕФ (Детския фонд на ООН). Според плана на военната администрация на Одеска област, в случай на обстрел от подразделения на руските въоръжени сили по местата на дислокация на украинските въоръжени формирования, се планира да се инсценира поражение на някой от социалните обекти, където предварително е подготвена "масовка" (до 30 души) от антируски активисти. Те ще се представят за убити и ранени", твърди Мизинцев.

Служителят на руското военно министерство добавя още, че след заснемането на видеото всички участници в инсценираните сцени ще получат парична награда от 500 долара. При това по думите му на всички вече е изплатен аванс от по 100 долара.  

Представителят на руското Министерство на отбраната предварително предупреди световната общност и международните организации, че „това и други подобни фалшификати за предполагаемите „руски зверства“, изфабрикувани от киевските власти с подкрепата на западни „куратори“, се планира да бъдат широко разпространени в медиите в близко бъдеще.”

„Още веднъж подчертаваме, че по време на специалната военна операция въоръжените сили на Руската федерация не нанасят удари по обекти на гражданската инфраструктура и се отнасят изключително хуманно към мирното население“, подчерта Мизинцев.

Изявлението на руското ведомство идва на фона на многобройни доказателства в противното - руските сили целенасочено обстрелват цивилни обекти и избиват мирни жители на Украйна. Особено фрапантен бе случаят от последните дни с попадналите две високоточни ракети в оживен търговски център в Кременчук в час пик. По последни данни там загинаха 21 души, десетки други са ранени, има хора, които се водят безследно изчезнали под развалините.

ВИЖТЕ ОЩЕ: "Инсценировка" или "военен склад"? Руската пропаганда се оплете в лъжите си за терористичната атака в Кременчук

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Русия наложи вето в ООН на резолюция, засягаща Северна Корея

Макрон: В Г-20 трябва да сме единни, преди да поканим Русия

Говорител на "Ислямска държава" похвали атентата край Москва

Били ли са отворени аварийните изходи в "Крокус Хол" по време на атаката?

Любовчия: Украински военен началник на калъп с две колежки (ВИДЕО)

Задържаха още един заподозрян за атентата в Москва

Ливанският премиер разцелува секретарката на Мелони, помисли я за нея (ВИДЕО)

Руски Су-27 е свален край Севастопол: Отново приятелски огън? (ВИДЕА)

Зеленски предупреди за голяма руска офанзива през следващите месеци (ВИДЕО)

Естония трябва да удвои разходите за отбрана, за да спре руска инвазия: Естонският главнокомандващ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа